Mersin merkez Toroslar Belediyesi tarafından hayata geçirilen; ‘İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’nin (İSKEP) üçüncü çalıştayı yapıldı.

Toroslar Belediyesi’nin hedef grup olarak belirlediği ‘engelliler, romanlar ve çalışan çocuklar ile ailelerine’ yönelik uygulanan projenin çalıştayında; hedef gruplar ile işverenler bir araya getirildi.

Belediye Başkanı Hamit Tuna, Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Temsilcisi Cleofe Guardingli, AB Delegasyon Temsilcisi ve İstihdam Uzmanı Nurgül Öğüt, Toroslar Belediyesi Proje Koordinatörü Ahmet Ata ve hedef grup temsilcileri ile işverenlerin de hazır bulunduğu toplantı, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çalıştayda bir sunum yaparak, projenin detayları hakkında bilgi veren Nurgül Öğüt, 2 yıl sürecek projenin Toroslar Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 12 belediye tarafından uygulandığını ifade etti.

Hedef grup seçilen dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirlikleri yönünde en çok hangi mesleklerde eğitim almaları gerektiği ve iş gücü piyasasında en çok hangi branşta yetişmiş elemana ihtiyaç duyulduğunun tespit edildiği toplantıda, iş verenlerde dezavantajlı bireylerin istihdamlarını arttırmak adına önerilerde bulundu.
İSKEP kapsamında AB ülkelerindeki iyi uygulamaları yerinde incelemek üzere Portekiz’e gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili bilgi veren Başkan Tuna ise buradaki farklı uygulamaları anlattı. Sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalara daha fazla bütçe ayırdıklarını kaydeden Belediye Başkanı Hamit Tuna, dezavantajlı bireylere AB ülkelerinde de çok önem verildiğini vurguladı.

Daha sonra söz alan AB Delegasyonu Temsilcisi Cleofe Guardingli, dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonuna katkıda bulunulması ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasının hedeflendiği projenin çalışmalarında izlenecek yöntemleri anlattı.

Çalıştayın sonunda, toplantıya katılan işverenlerde sosyal projelere verdikleri önemden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ve ekibini tebrik ederek, projeye katkı sunacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.