Kahramanmaraş'ın en merkezi yerlerinden Trabzon Caddesi'nin yayalaştırma projesi 2017 yılında tamamlanarak hizmete açıldı. Önce  tamamen yayalaştırması düşünülen Trabzon Caddesi, esnaflardan gelen tepkiler üzerine değiştirildi ve araç geçişine ve park yapılmasına izin verildi.

Trabzon Caddesi'nin yayalaştırması vatandaşı da ikiye böldü. Bir kısmı projeyi desteklerken, bir kısmı ise hem trafiği aksattığı hem de çok büyük paralar harcandığı için projeye karşı çıktı. 

Son olarak Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Trabzon Caddesi'nin yeniden düzenleneceğini konuyla ilgili İstanbul'dan gelen uzman bir ekibin incelemelerde bulundğunu açıkladı. Bu açıklama sonrası akıllara bazı sorular geldi. Biz de vatandaşın sosyal medyada yazdığı ve Whatsapp ihbar hattımıza gelen mesajlarını derledik ve cevaplanması için yetkililere sormaya karar verdik.

İşte vatandaştan gelen o sorular?

1. Trabzon Caddesi'nin yeniden düzenlenmesi için istanbul'dan uzman ekip getirildi. Peki, Trabzon Caddesi yayalaştırma projesi yapılırken de uzman ekip getirilmiş miydi? Getirilmişse uzman ekip nereden getirildi ve kimlerden oluşuyordu? Gelenler gerçekten uzman mıydı?

2. Trabzon Caddesi yayalaştırma Projesi için toplam kaç lira harcandı? 

3. Trabzon Caddesi Yayalaştırma Projesine karşı çıkan Ak Parti yöneticisi, Milletvekilleri oldu mu? Örneğin; dönemin Ak Parti İl Başkanı olan Ahmet Özdemir, Trabzon Caddesi'nin yayalaştırılmasını destekledi mi?

4. Trabzon Caddesi'nin yeniden düzenlenmesi için ne kadarlık bir masraf öngörülüyor? Caddenin tekrar eski haline getirilmesi durumunda harcanan yanlış paranın hesabı sorulacak mı? Trabzon Caddesi'nin yayalaştırma + yeniden düzenlenmesi toplamda kaç liraya mal olacak? Harcanan bu parayla kahramanmaraş'a hangi hizmetler yapılırdı?

5. Kahramanmaraş'ta Trabzon Caddesi'nin yayalaştırılması dışında yapılan başka yanlış projeler de olduğunu düşünüyor musunuz? Kahramanmaraş'a yapılan hizmetlerle ilgili istişare yapıyor musunuz? Örneğin; Trabzon Caddesi yayalaştırma projesi için istişare yapıldı mı? Yapıldıysa projeye karşı çıkan isimler oldu mu?

Kamu menfaati olan bu sorularımızın ayrıntılı bir şekilde cavaplanmasını muhataplarından rica ediyoruz.