TBB Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki bin 397 belediyenin üyeleri olduğunu söyledi.
TBB'nin bütün belediyeleri yurt içinde ve yurt dışında temsil yetkisine sahip bir kuruluş olduğunu belirten Sökmen, belediyelerin menfaatlerini ve çıkarlarını korumaya yönelik faaliyetler yürüttüklerini ayrıca atanmış ve seçilmişlere eğitimler verdiklerini dile getirerek, "İyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak, belediyelerimiz arasında bilgi ve tecrübe paylaşımına teşvik etmek, gelişmelerine yardımcı olup rehberlik etmek, kardeş şehir ilişkilerinde kolaylaştırıcılık sağlamak gibi görevler yürütmekteyiz." dedi.

Eğitimi önemsediklerini vurgulayan Sökmen, belediye başkanlarından meclis üyelerine, birim amirlerinden diğer tüm personele kadar belediyelerin görev ve sorumluluk alanının ilgilendiren bütün konularda eğitimleri çeşitlendirerek yaygınlaştırdıklarını belirtti.

Belediyelerin çok geniş bir mevzuatla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Sökmen, 6360 sayılı yasadan sonra da büyükşehir belediyelerinin görevlerinin il sınırlarına kadar genişlediğini ifade ederek, "Değişen gelişen dünyamızda ülkemizde halkın talepleri gittikçe artmakta. Bu da belediyelerimize daha fazla sorumluluk, daha fazla görev yüklemektedir. Bu anlamda biz de eğitimin şart olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

- "Akademi dünyaya hizmet verecek"

Belediyeciliğe ışık olabilecek bir kampüs çalışmasının içerisinde olduklarını belirten Sökmen, şunları kaydetti:

"Biz şimdi Belediye Akademisi kuruyoruz. Hukuki alt yapısını hazırlarken bir taraftan da kampüs kurma çalışmalarını başlattık. Ankara'da 120 dönümlük bir arazi üzerinde çalışma yapıyoruz. Arazinin birkaç kamulaştırmayla ilgili eksiği var. Onlar da çözülmek üzere. Ondan sonra Ankara'da bu kampüste belediyelerimize hem teorik hem de uygulamalı eğitimler düzenleyeceğiz. Konaklama tesisleri ve spor alanları olacak. Bu kampüs bir anlamda belediyeciliğin üniversitesi olacak. Burada tüm belediye çalışanlarımız gelip eğitimler alacaklar."

Sökmen, akademinin sadece Türkiye'ye hizmet vermeyeceğini, diğer ülkelerin yöneticilerinin de burada eğitim alabileceğini söyledi.

Türkiye ile tarihsel ve ortak geçmişi, dostluk, kültürel ortak yönleri bulunan ülkelerin yerel yöneticilerinin de bu kampüste eğitim alacağını belirten Sökmen, "Biz belediyeciğin okulunu yapacağız. Dolayısıyla bu eğitimleri daha sistematik, daha bir akademik atmosfer ve disiplin içerisinde yürüteceğiz. Bu kampüs hayata geçtiğinde işler daha planlı, programlı, etkili ve verimli olacak." şeklinde konuştu.