Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, son yayınlanan Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesine atanan Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal’a veda yemeği verdi.

Yemekte konuşan Kaymakam Serdar Kartal ise konuşmasında:

Değerli Belediye Başkanımız, Değerli şehit ve gazi yakınlarımız, Değerli gazilerimiz, İl protokolünden değerli yöneticiler, ilçemizin değerli muhtarları, değerli yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin liderleri hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Değerli Belediye Başkanımız benim için kardeşten öte bir insan ben kendisini çok seviyorum. Bir dostum. Kendisiyle artık bir mesai arkadaşlığı ilişkisinin ötesine geçtik. Gerçekten burada çok güzel dostlar edindik. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, sanayici abilerimiz, yine değerli kanaat liderlerimizden, hem de imam hatip camiasından, hem de ilçemizin özellikli köylerinde Alevisi, Sunisi ile bütün herkesle kaynaştığımızı düşünüyorum.

Burada Belediye Başkanımızla en büyük başarılarımızdan bir tanesi Kahramanmaraş’ın en büyük ikincisi camisini iki yıl gibi kısa bir sürede ortaya çıkarmak oldu. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden örneklerle bu güzel eseri ibadete açmak bizim için gerçekten şereflerin en büyüğüdür.

Yine Belediye Başkanımızla beraber Camimizin altını büyük bir kreş yaptık. Kuran anaokulu yaptık. Çocuklarımızı biz hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Birilerinin eline bıraktığımızda CIA ve Morsad’ın köleleri haline geldiğini, kendi memleketinde hükümetini nasıl devirmeye çalıştıklarını, memleketin, devletin en uç yerlerine kadar nasıl sızdıklarını CIA adına, Morsad adına, Amerikan ve İsrail lobileri adına, Hristiyanlık ve Yahudilik adına, bunları çok güzel gördük. Bizim memleketim boş bir memleket değil boşa bırakılacak bir memleket değil kendi kaderine terk edilecek bir memleket hiç değil tabi bu kaderi hep beraber sahiplenmemiz gerekiyor. Allahü Teala bizi buralara boşa getirmedi. Allah, dedelerimiz vasıtasıyla bu İslam’ın bayraktarlığını bize yaptırmış, inşallah bizlere de çocuklarımıza da yaptıracak. Bugün dünyanın en ufak bir yerinde sıkıntı olsa, bizim milletimize başvuruluyor. Bugün sadece Türkoğlu’ndan değil, Türkiye’nin her köşesinden Arakan’a, Somali’ye, Kosova’ya, Bosna Hersek’e yardımlar gidiyor. Nerede bir sıkıntı varsa oraya Türkiye ve Türk milleti yardım ediyor. Siz çok büyük bir milletin evlatlarısınız” dedi

Herkesi sen kendinin kölesi kulu sanma,

Sen hak için Alemin, kölesi ol kulu ol

Nefsin havası ile mağrur olup aldanma

Yüzüne bassın kadem, her ayağın yolu ol

Karatsız hem hivatsız hizmet et her canlıya

Kimsesizin düşkünün ayağı ol eli ol

Allah için herkese hürmet ette sev sevil

Her göze diken olma sümbül ol gül ol

İncitme hiç kimseyi kimseye incinme hem

Tatlı dil güler yüzlü her ağzın balı ol

Güneş gibi şevkatli yer gibi tevazulu su gibi sahavetli merhametle dolu ol

Gökçek gerek dervişin sağını yoksula daya

Suçluların suçundan geçip hoş görülü ol

Varlığından boşal ki yokluğa erüşesin

Sözünü gerçek söyle Hulusi’nin dili ol.

Ben bu duygu ve düşüncelerle buraya teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Değerli Belediye Başkanıma güzel konuşmalarından dolayı ve bu organizasyonu yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Benim hakkım helal olsun, sizlerde hakkınızı helal edin. Sağ olun, var olun.”dedi.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise konuşmasında, “Çok önemli bir gün benim için. Söz konusunda, icraat konusunda yaptığımız bütün işlerin faaliyetlerin temelinde beraber çalışmanın bir örneği var. 4 yıllık süreç içerisinde çok sevdiğim, kardeşim kadar değerli sayın kaymakamımdan ayrılmak zor. Kaymakam Serdar Kartal, ilçemizdeki vatandaşlarımız ile ilgili gönül köprüsü kurar. Diyarbakır Yenişehir Kaymakamlığa tayini çıktı. Oradaki kaymakamlık ve belediye başkanlığında kendisine başarılar diliyorum. Türkoğlu’nun ismi Kahramanmaraş ve bölgede duyuluyorsa bu Kaymakam Serdar Kartal, belediyemiz ve mesai arkadaşlarımızın birlikte huzur içinde çalışmanın sonucu olarak düşünüyorum. İlçemiz, son 3-4 yılda Kahramanmaraş’ın en çok konuşulan en çok iş yapılan, faaliyet gösteren, sosyal sorumluluk projelerini yapan somut projeler gerçekleştiren bir ilçe oldu” diyerek konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Serdar Kartal’a çeşitli hediyeler verildi.