Uzunlar, Türkoğlu Lisesi Misak-ı Milli Konferans salonunda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'unda katılımıyla ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Kent genelinde ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Uzunlar, acil eylem planı çerçevesinde yazı susuzlukla mücadele vererek geçireceklerini belirtti.

İçme suyunada kent merkezinde içme suyu rezervi olarak ta işletmecilik olarak ta üst düzeyde olduklarını ifade eden Uzunlar, şöyle konuştu:

"Bu anlamda merkezde kazandığımız bilgi ve birikimleri  ilçelerde değerlendireceğiz. KASKİ il sınırları içerisinde 550 tane yerleşim yerinin içme suyu kanalizasyon veya arıtmayla ilgili sorumlulukları yerine getirmek için kanunen görevlendirdiği bir kurumdur. Türkoğlu ilçesinde hedefimiz ekibi, ekipmanı ve donanımıyla kendisine yeterli şube müdürlüğü istihdam etmek. İşletme, bakım ve temizlik işlerimiz buradaki şube müdürlüğümüz aracılığıyla yapılıyor. Temizlik konusu sadece bizim denetlememizde değil Sağlık Bakanlığı ve Hıfzıssıhha Kurulu tarafından denetleniyor. her gün şebekeden onlarca numune alınıyor şu anda bizim verdiğimiz içme suyu içmeye uygun olmasa biz şebekeye veremeyiz dolayısıyla vatandaşımız şebekeye verdiğimiz suyu gönül rahatlığıyla içebilir"

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'ta ilçede ciddi anlamda bir su sıkıntısı olduğunu belirterek çözüm noktasında başlatılan çalışmaların azami derecede devam ettiğini söyledi.

Muhtarlar ise artık insanlara cevap vermekte zorlandıklarını yaşanan bu sıkıntıya bir an evvel çözüm bulunması gerektiğini aktardı.

Vatandaşlardan Mustafa Bozdoğan'da evinde 6 gündür su akmadığını iddia ederek çocuklarını banyo ve temizlik ihtiyacı için kent merkezindeki akrabalarına götürmek zorunda kaldığını anlattı.

Geçtiğimiz Cuma günü şebekeye kirli ve bulanık su verilmesi nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu tarafından şebekeye verilen suyun fennen içilmesine müsaade edilmeyerek kesilmesine karar verilerek suyun içilmemesi konusunda halka belediye hoparlöründen anons yapılmıştı.