Sivas Valisi Alim Barut, ’’Anadolu’da yaşayan üç Şems’ten biri olan, Şems-i Sivasi’nin sosyal hayatta önemli fonksiyonları olan bir şahsiyetin, Sivas halkı tarafından bilinmemesi bizleri üzmüştür.” dedi.

Eğitimde Sivasi Hareketi kapsamında Kongre Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Şems-i Sivasi’yi anlamak’ konulu program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Anadolu’daki üç şemsten biri olan Şems-i Sivasi’nin eserleri, şiirleri ve hayatının anlatılması ile devam etti. Daha sonra Sivas Kongre Lisesi öğrencileri tarafından Şems-i Sivasi’nin hayatı canlandırıldı. Şems-i Sivasi’nin şiirleri okuyan Sivas Kongre Lisesi öğrencileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Sivas genelinde Şemsi Sivasi’nin tanınmadığını belirten Vali Âlim Barut, “Anadolu’da yaşayan üç Şems’ten biri olan, Kara Şems olarak bilinen Şemsi Sivasi’nin payitaht tarafından bilinip sosyal hayatta önemli fonksiyonları olan bir şahsiyetin, Sivas adıyla anılan birinin Sivas halkımız tarafından bilinmemesi bizleri üzmüştür. En az Hz. Mevlana kadar üne sahip Şems-i Sivasi’ye sahip çıkmak gerekir. Şems-i Sivasi’nin, ilimiz genelinde bilinirliğini arttırmak için programı hazırlanmasında emeği geçen Kongre Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Kongre Anadolu Lisesi Müdürü Eyüp Tanyıldız ise, “Eğitimde Sivasi hareketi kapsamında mümtaz şahsiyetleri başlığı altında şehrimizin manevi mimarlarından Şemsettin Sivasi’yi anmak, tanımak şehrimize tanıtmak amacı ile programı düzenledik.” dedi.

Program, Türkiye Dil ve Edebiyatı Derneği Ney Kulübü tarafından düzenlenen ney dinletisinin ardından Vali Barut tarafından Kulüp üyelerine çiçek takdim edilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.