Adana Ticaret Borsası olağan meclis toplantısına katılan Adana Valisi Mustafa Büyük, borsanın düzenleyici işlemleriyle tarafların haklarını koruyan çok önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Vali Büyük’e, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak ve Borsa Başkanı Şahin Bilgiç, borsanın kuruluşu, işlevi, fiziki yapısı ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Adana Ticaret Borsası’nın yüz yıllık birikime sahip olduğunu aktaran Vali Büyük, kısa süre önce göreve gelen Yumuşak ve Bilgiç’e başarı diledi. Adana’nın bereketli toprakları ile yüzyıl önce bile en gelişmiş şehirlerden biri olduğunu ifade eden Vali Büyük, “Adana, ilk yıllarında ve sonrasında özellikle tarıma dayalı sanayide Türkiye’ye katkısı olan, 1927 yılında 14 fabrikası bulunan bir şehir. Tarımdaki gelişim, değişme mutlaka global olarak bakıldığı zaman farklılaşmalar meydana geliyor ama önemi kaybolmuyor. Biz bu alandaki gelişmeleri borsamız kanalı ile iyileştirmeyi sürdürme durumundayız. Borsanın kanuni statüsü, gücü, arkasında bir birliğinin olması her zaman için yaptığı çalışmalara itimat kazandırmakta. Sektörler açısından düzenleyici işlemleriyle hem çalışanlarımıza, çiftçimize katkı sağlamakta hem de tüccarımıza çok önemli destekler vererek gelişmeyi arttırmıştır. İyi bir denge unsurudur. Bu anlamda hem çiftçimize hem de çiftçimizin malını alan tüccarlara çok önemli hizmetler yapmaktadır.” dedi.

Konuşmaların ardından Yumuşak ve Bilgiç tarafından Vali Mustafa Büyük’e el işi porselen tabak hediye edildi.