Hakkâri Valisi Yakup Canbolat, Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Yüksel Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile birlikte Yüksekova İlçesine giden Vali Yakup Canbolat, 3’ncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin’i makamında ziyaret etti.

Daha sonra Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk ve beraberindekilerle birlikte helikopterle Şemdinli İlçesine bağlı Derecik Beldesine giden Vali Canbolat, burada Derecik Beldesi Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Ardından Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya’nın evine geçen Vali Canbolat, burada belde sakinleriyle bir araya gelerek onların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

İmkânlar nispetinde vatandaşlara gereken desteği vererek sorunlarını çözmeye çalışacaklarını dile getiren Vali Canbolat, daha sonra Umurlu köyüne giderek burada açılacak olan Derecik Sınır Kapısında incelemelerde bulundu.

Ardından Vali Canbolat, sınırın sıfır noktasında bulunan Gedik Tepe Karakolu'nda vatani görevini yapan Mehmetçikleri ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.