Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kurumlarda bekleyen ödenekler için müdürlerden hesap soracağını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Güner, zaman zaman yatırımların gecikmesi ve beklemesiyle ilgili eleştiriler olduğunu ifade eden, bu konuda işlerin ciddiyetle takip edilmesini istedi. Güner, ihale sürecinin hazırlanması, yer problemlerinin çözülmesi, daha sonra ihale edilmesi ve daha sonra işin fiziki olarak başlatılmasının zaman aldığını, bazen de bunlarla ilgili şikayetler olabildiğini anlattı. Bu konularda iş ve işlemlerin hızlandırılması ve sıhhatli bir biçimde ilerlemesini istediğini dile getiren Güner, "Bu anlamda bütün daire arkadaşlarımdan istirham ediyorum. Bunu yerel yönetimlere ve STK’lara da söylüyorum. Bir kurum sizlere bir şeyi soruyorsa bunu en kısa zamanda cevaplamaya çalışın. Hatta cevabınızı imkanlar ölçüsünde bir hafta içerisinde cevaplayın. 3 ay, 4 ay beklemeyelim. Zaten inşaat sezonu geçiyor, mevsim geçiyor. Yani 3 ay sonra verilen cevaptan dolayı yatırımlar bir sene sonraya sarkıyor." dedi.

Güner, daire müdürlerinden özellikle birinci isteğinin kurumlar arası görüş ve bilgi alışverişlerini adeta ticaret yapar gibi elden ele verilir gibi hızlı bir şekilde yapmaları olduğunu dile getirdi. Güner, şunları söyledi: "İkinci olarak benim dönemimde bir daire müdürünün bir ödeneği beklettiğini duyarsam bunun hesabını sorarım. Hiç kimse bunun kusuruna bakmasın. İradenin olmadığı yerde idare olmaz. Bir daire müdürü ‘ben daire müdürüyüm’ diyorsa işin gereğini gayet ciddi ve işini sahiplenmek suretiyle yürütecek."

Herkesin kendine çeki düzen vermesini isteyen Güner, bekleyen hiçbir ödenek istemediğini, yerel yönetimlerinde kurumlara verecekleri cevapları hızlandırmalarını, bu konuda hassas olmalarını istedi.