Güvençer, Mado sarayında gerçekleştirilen toplantıda, Kahramanmaraş'la ilgili kafasında olumsuz bir imajın hiç bir zaman olmadığını, beklediğinden daha da gelişmiş bir şehirle karşılaştığını söyledi.

Son valiler kararnamesiyle Kahramanmaraş'a atandığında kenti bilen veya görev yapan bir çok kişinin kendisini aradığını belirten Güvençer, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş beklediğimden daha gelişmiş, kent gelişimi açısından özellikle batı tarafı tertipli ve düzenli bir şehirle karşılaştım. Kahramanmaraş gelen için ağlanacak şehir değil. Ama giderken aynı duygularda olmayacağını düşünüyorum. Tek başıma yürüyerek ve sivil olarak şehri gezdim. Bu gezmelerinde kentteki günlük işleyişi, toplum taşıma araçlarına ilişkin izlenimlerim oldu. Kahramanmaraş ciddi anlamda kendi kabuğunu kırmış, bu doğal seyir içerisinde devam edecek olduğu sürece, kenti yükselme noktasına yaklaşmış bir şehir olarak görüyorum."

Güvençer, Kahramanmaraş'ın ilçelerinde de incelemelerde bulunduğunu şehri ve insanlarını her türlü konuda rahatlığını sağlayabilme için çalışmalar sürdüreceklerini, kurumlardan da brifingler aldığını sözlerine ekledi.