Samsun Valiliği, Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs ilçeleri mahalle muhtarlarına yönelik bilgi sistemi bilgilendirme eğitimi düzenledi.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim toplantısına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Belediye Başkan yardımcıları Turan Çakır, Nihat Soğuk, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Muhtarlar Odası Başkanı Salih Zeki Nayır, Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs ilçeleri mahalle muhtarları ile çok sayıda idareci katıldı.

'EVREN, ŞU DAĞLARI BEN YARATTIM EDASI İÇİNDEYDİ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Yasası ile önceden köy olan ve şu anda mahalle olan yerlere belediye olarak yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler aktardı. Vali İbrahim Şahin ise konuşmasına eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in vefatı ile ilgili konuşarak başladı. Vali Şahin, "Eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren vefat etti. Onun devlet başkanlığı döneminde kaymakam adayı idim. Ö dönemde illeri geziyordu. Ve Elazığ’a gelmişti. Ben de o sıralar Elazığ’da idim. Elazığ kaymakam adayıydım. Emin olun tabirimi hoş görün ama sanki yarı tanrı gibi 'şu dağları ben yarattım' gibi bir eda içerisindeydi. Ama akşam televizyonlarda izlersiniz, bakarsınız cenazesi tek başına cenaze aracına konulacak, o kadar. Etrafında kimse olmayacak. Onun için Allah bizlere hayırlı hizmetler versin. Ve hayırlı ömürler nasip etsin. Bu çok önemli bir şey. Bu çok önemli bir şey." ifadelerini kullandı.

Vali Şahin daha sonra mahalle muhtarlarına yönelik bilgi sistemi eğitimi hakkında bilgi verdi, ilçelerde tarım çalışmalarının önemi hakkında konuştu. Program, Vali Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ın mahalle muhtarlarının problemlerini dinlemesi ile son buldu.