Samsun'un Havza ilçesi Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt'un Havza ilçesi Aşağı Yavucuk Mahallesi’nin yolu hakkındaki haberlerinin ‘provokasyon amaçlı’ olduğu sözlerine karşılık verdi. Kara, "Gelsin de yapılan çalışmayı yerinde görsün. Ayakkabınızın bağı, boyası, cilası bozulacak diye mi makamınızdan çıkmıyorsunuz?" dedi.

Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı'na ve bu işin sorumlusu olan daire amirlerine seslendi. Kara, "8 Nisan'da Cumhurbaşkanlığına gittiğimizde sıkıntıları paylaşmamızı söylediler. Bizim yol sorunumuz olduğunu yazdım, yetkililere ilettim. 23 Nisan günü BİMER’den arandım. Muhtar; 'senin yolun 4 kilometre sıcak asfalt yapıldığı halde, 20 metre uzunlukta 4 ayrı noktadan menfez konulduğu halde neden böyle bir talepte bulundun' dediler. Bugüne kadar böyle bir durumun olduğunu, böyle bir haberle öğrendim. Şimdi ise çamurların üzerine rotbisler serildi, devletin milyarları çamur üzerine döküldü. Yetkilere sesleniyorum bu işin doğrusu bu ise ben bu yapılanları Huzur-u Mahşer'de, Mahkeme-i Kübra’da nasıl hesabını verecekler diye hesap ediyorum." açıklamasında bulundu.

'YAPILAN YAMALARI YERİNDE İNCELEME ZAHMETİNDE BULUNMADINIZ'

Mustafa Yurt'un, 'Muhtar provokasyon yapıyor, yalan konuşuyor' şeklindeki beyanlarına da tepki gösteren Kara, "Bu köyün yüzde 90’ı AKP’li. Benim amacım, 900 lira maaş alıyorum, aldığım maaşı cebime helal koymak için çalışıyorum. Sizler de ayakkabınızın bağı, boyası, cilası bozulacak diye mi makamınızdan çıkmıyorsunuz. Bu iş bu kadar dallanıp budaklanana kadar; 'bu işler doğru mu yanlış mı' diye gelip yerinde inceleme zahmetinde bile bulunmadınız." ifadelerini kullandı.

'SUÇUMUZ AKP'Lİ OLMAK İSE EVET PROVOKASYON YAPIYORUZ'

"Daire amiri şantiye şefi Ufuk Bey, bu yol hakkında '20 metre uzunluğunda 4 ayrı noktadan menfez çalışması yapıldı' diye rapor vermiş." diyen Kara, sözlerine şöyle devam etti: "Gelsin baksın bir tane menfez varsa her türlü eleştiriye açığız. Eğer doğruları söylemek provokasyonsa evet Yavucuk köyü olarak provokasyon yapıyoruz. Fakat bilsinler ki bu köyde sandıklarda yüzde 90 AKP’ye oy çıkmıştır. Suçumuz AKP’li olmak ise evet biz provokasyon yapıyoruz."

Yavucuk Mahallesi sakinlerinden Seyit Ahmet Pamuk(50), "Çamurun içine getirdiler, asfaltı döktüler, finişersiz asfalt döktüler. Finişersiz asfalt sıkışmaz, elleriyle döktüler, kaplumbağa kadar silindir getirdiler. Bizler yapılan hizmete karşı değiliz ama usulsüz iş yapıyorlar, milleti kandırmaya hakları yok. İcraat yapıyorsanız dürüst yapın, göz boyamayın. Sadece bizim köy için yapılmıyor, bizden hariç bir sürü köye gidiyor bu yol." şeklinde konuştu.

Mahalle sakini Mustafa Pamuk (49) ise "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 50 tonluk araçları köy yollarına malzeme götürüyor. Yapılmış olan yolu zaten kendileri bozmuş oldu. Yollar patladı, hep somun sırtı oldu. Köyde bulunan araçların ve traktörlerin amortisörleri bozuldu. Her ay araçlarımızın alt bakımını yaptırmak zorunda kalıyoruz. Traktörlerle yolda gidip gelen kadınlar düşük yapabiliyor yani kimsenin buna hakkı yok." ifadelerini kullandı.

Metin Güdek (45) de "Kendileri saraylarda otururken bizlere de yamayı mı layık görüyorlar? Atatürk ne demiş; 'Köylü milletin efendisi'dir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın meydanlarda oy uğruna Kur'an-ı Kerim sallamasına gerek yok. Ülkemiz zaten Müslüman bir ülkedir." dedi.