Yenimahalle Belediye Meclisi nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. 2. dönem 73. birleşimle toplanan mecliste, 9 maddelik gündemin görüşülmesinin ardından 2014 yılı faaliyet raporu değerlendirilerek oy çokluğuyla kabul edildi.

6 yılda yapılan çalışmaları anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yapılan hizmet ve yatırımlarımızın Yenimahallemize hayırlı olduğuna, hizmetlerimizin yerine ulaştığına inanıyorum." dedi. Yenimahalle’nin Türkiye mozaiğini yansıttığına dikkat çeken Yaşar, "Bizim ilçemizden her mezhepten, her ırktan her siyasi görüş ve ekonomik durumdan hemşerilerimiz yaşamaktadır. Yenimahalle’de 6 yıl boyunca parti farkı gözetmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Benim dünya görüşüme göre hiçbirimizin bir diğerine üstünlüğü yoktur Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes birinci sınıf vatandaştır ve hizmetin de en iyisine layıktır." diye konuştu.

YENİKART İLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Belediyelerin siyaset değil hizmet makamları olduğunu söyleyen Yaşar, "Belediyeler vatandaşın iyi ve kötü gününde yanında olmalıdır. Bizim 6 yılda yaptığımız tüm çalışmaların temelinde bu ilke vardır. Yenimahalle’de uygulamaya koyduğumuz YeniKart Projemiz bunun en güzel örneğidir. Bölgemizde bulunan en fakir kesime, kimseyi utandırmadan, yardımın reklamını yapmadan, benden-senden ayrımı yapmadan 3 bin aileye YeniKart verdik." dedi.

HERKESE EŞİT HİZMET

Yaşar, "Yenimahalle’de ikamet eden her bir hemşerim büyük bir ailenin parçasıdır. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden kapımızı 24 saat vatandaşlarımıza açık tuttuk. Benim görevim siyaset yapmak değil halka hizmet üretmektir. 6 yıl boyunca belediyeye siyaseti sokmadık. Biz hizmet etmeye geldik. Bu kararlılığımız Yenimahalle’de hemşeri bilincinin gelişmesine büyük katkıda bulunduğuna inanıyorum. Ben bölgemde ikamet eden herkesin belediye başkanı olmakla sorumluyum." diye devam etti.

Vatandaşa verdiği tüm sözleri tek tek yerine getireceğinin altını çizen Yaşar, "Yenimahalle’de gerçekleştirmek istediğim pek çok hayalim var. Yenimahalle’de yaşamanın ayrıcalığını fark eden, mutlu insanların yaşadığı bir ilçe haline getirmek istiyorum. Bu yolda önemli bir aşama kaydettik. Ancak yapacak daha çok işim var. Ben hemşehrilerine verdiği her sözü yerine getirebilen bir başkan olarak sokakta başım dik geziyorum. Bundan sonra da vereceğim sözleri tek tek yerine getireceğim. İdeallerine bağlı, hayatın ideallerini gerçeğe dönüştürmek için azimle ve yılmadan çalışmaktan geçtiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

'DEV ESERLERE İMZA ATTIK'

6 yıldır dev yatırımlara imza attıklarını kaydeden Yaşar, "Bizi diğer belediyelerden ayıran en önemli özelliklerden biri de dev yatırımlara imza atmamızdır. Biz rutin altyapı-üstyapı sorumluluklarımızın yanı sıra Yenimahalle’nin geleceğini de planladık. Yenimahalle’de dev eserlere imza attık. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi, içinde cem evi bulunan Batıkent Kültür Merkezi, Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi, Yenimahalle Konukevi, Yaşlı Yaşam Merkezi, Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi gibi Yenimahalle halkına hediye ettiğimiz eserlerimizi 6 yılda yaptık." şeklinde konuştu.