Yenimahalle Belediyesi, belediye bünyesinde çalışan tüm işçiler için 'İşçi Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi düzenledi. Personele ergonometri, kişisel ve iş hijyeni ile temel ilk yardım eğitimleri anlatıldı.

Eğitimi veren Yenimahalle Belediyesi kurum doktorlarından Şahin Engin Kargın, iş güvenliğini tehdit eden unsurlar, risk analizi ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirlere ilişkin mesai arkadaşlarına sunum yaptı.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Meclis Salonu’nda düzenlenen eğitimlerde, işverenin çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almak zorunda olduğu gibi, çalışanların da yasal hak ve hükümlülüklerden haberdar olması gerektiğinin önemine dikkat çekildi.

İŞ KAZALARININ YÜZDE 90’I İHMALDEN

Bu aşamada mesleki eğitimin çok önemli olduğunu anlatan Engin Kargın, işçinin işiyle ilgili yaşayacağı her türlü sıkıntı ve sorunun aşılmasında çalışanların da bazı genel yükümlülükleri yerine getirmesi gerektiğine değindi. Kargın, “Verilen eğitimlerin amacı çalışanları korumak ve işletmenin güvenliğini sağlamaktır. Bir işin yapılmasında mutlaka riskler vardır. Bu riskler karşısında nasıl bir tavır sergileneceği, işçinin olacak olaylara ilişkin genel ön yargılarının ve yanlışlarının giderilmesi bu bilgilendirme toplantılarımızın amacını oluşturmaktadır. İş yerlerinde meydana gelen kazaların yüzde 90’ı dalgınlık, dikkatsizlik ve ihmal sonucunda meydana gelmektedir. Bu durumun önüne geçilmesinde yapılması gereken en önemli şeylerden biridir eğitici seminerler.” dedi.