Yenimahalle Belediyesi, daha güzel ve daha yeşil bir ilçe için park açılışlarına ve yeşil alan çalışmalarına devam ediyor. Gezi ve İzci Parkı olmak üzere Kardelen Mahallesi’nde iki parkın açılışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Fethi Yaşar, biri 9 bin metrekare diğeri 12 bin metrekare olan parkları Batıkentlilerin hizmetine sundu. Açılışa Başkan Yaşar’ın yanı sıra Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcılıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'200’E YAKIN PARK AÇTIK'

İlk olarak Gezi Parkı’nın açılışını gerçekleştiren Yaşar, Batıkent’i otel konumundan çıkardığına vurgu yaparak, “Batıkent önceden otel konumundaydı. Bizler bunu değiştirdik. Herkesin yaşamaktan mutlu olduğu bir Yenimahalle yarattık. Hem sosyal anlamda hem kültürel anlamda yaptığımız merkezlerle Batıkent’i geliştirdik. Parklar açarak çevreyi güzelleştirdik. Yeşil alanları koruyoruz. Böyle 200’e yakın parkı Yenimahallelilere kazandırdık. Sizlerin hizmetine sunduk. Görevimiz çalışmak. Burada mutlu bir şekilde yaşamanız için uğraş veriyorum” dedi.

'HALKIN KAYNAKLARI HALK İÇİN KULLANILACAK'

Aynı mahalleye bir de ağaçlandırma alanı kazandıran Başkan Yaşar, 3 bin 200 metrekare alan üzerine 270 fidanla ağaç dikme töreni yaptı. Küreği eline alarak, herkesin bir ağacı olsun diyen Yaşar, ilk toprağı atarak, ağaç dikti. Yenimahalle’de yakın zamanda gerçekleşecek olan projeleri de vatandaşa müjdeleyen Yaşar, “Çok yakında bu bölgede kapalı bir spor salonu, engelliler için umut evi ve kültür merkezi açacağım. Biz çalışacağız, sizin kaynaklarınızı size harcayacağız. Halkın kaynakları halk için kullanılacak” diye konuştu.

İZCİLERDEN YAŞAR’A JEST

İzci Parkı’nın açılışına gösterileriyle renk katan Tubil ise Yenimahallileri coşturup, eğlendirdi. Adete izci akınına uğrayan parkta İstiklal İzci Grubu’nun izci selamı ile karşılanan Başkan Yaşar, izcilerin marşlarıyla ve şarkılarıyla açılışı gerçekleştirdi.