Yenimahalle Kent Konseyi Çocuk Meclisindeki minikler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdi. Büyük bir merak ve heyecanla müzeyi gezen çocuklar, tarih boyunca Anadolu’da yaşamış medeniyetler ve kültürleri hakkında bilgi edinerek keyifli vakit geçirdi.

Yenimahalle Kent Konseyi tarafından geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirilen meclis genel kurullarının ardından ilk yürütme kurulu toplantısını yapan Çocuk Meclisi, ilk faaliyetini de gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ile Yenimahalle sınırları içerisinde ikamet eden çocuklar, kültür ve sanat faaliyetleri çerçevesinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaret etti. Tarihi yapıları, köklü geçmişi, kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, çocuklar tarafından ilgiyle gezildi.

SÖMESTRDE VERİMLİ GEZİ

Çocuklar, Paleolitik çağdan başlayarak günümüze kadar sergilenen Anadolu Arkeolojisi’ni kronolojik sırayla görme imkanı buldu. Yarıyıl tatilinde gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Yenimahalle Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ne teşekkür eden çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.