Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2015 yılında yoğun çalışma programı hazırladı. Fen işleri Müdürlüğü’nün 2015 yılı başta olmak üzere 5 yıllık hizmet dönemi içerisinde yapacağı çalışmalar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında yapılan bir toplantıda ele alındı. Fen İşleri Müdürlüğü Hizmet Binası’nda Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve müdürlük yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Yenimahalle’yi şaha kaldıracak yatırım programı, detaylarıyla masaya yatırıldı.

YENİ PAZARLAR GELİYOR

Toplantıda ilk olarak ele alınan konu, ilçeye kazandırılacak yeni kapalı pazar yeri ve sosyal tesisler oldu. 2015 yılı içerinde Kuzey Yıldızı ve Pamuklar mahallelerine Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından pazar yerleri yapılacak ve pazar kültürü yaşatılacak. Öte yandan Yahyalar’da bulunan mevcut pazar yerinde de iyileştirme çalışmaları yapılacak. Ayrıca Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’ne benzer bir proje de Karşıyaka’da hayata geçecek. Projenin 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BELEDİYE DESTEĞİ

Okul öncesi eğitime büyük önem veren belediye, 2015’te de eğitime destek olmaya devam edecek. İlçeye yeni kreşler kazandıracak olan Yenimahalle Belediyesi, bu dönem 2 yeni kreşi tamamlayarak minikler için hizmete açacak. Çocukları ilköğretime hazırlayacak olan kreşler, bu yıl Şentepe ve Yenimahalle merkezde inşa edilecek. Böylece ilçedeki kreş sayısı 5’e yükselecek. 5 yıllık hizmet döneminde ise Yenimahalle’ye toplam 10 kreş kazandırılacak. Aynı zamanda Yenimahalle Belediyesi, bu yılda da okul ve cami tadilatlarına devam edecek.
Hemen her konuda elini taşın altına koyan Yenimahalle Belediyesi, 2015’te de halk sağlığının takipçisi olacak. Bu doğrultuda, bu yıl içerisinde Ergenekon, Turgut Özal ve Güzelyaka Mahallesi’ne sağlık ocakları inşa edilecek. Yine farklı mahallelere 6 ayrı taksi durağı da bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak.

BATIKENT’E YENİ SPOR MERKEZİ

2015’te Yenimahalle’ye kazandırılacak bir başka yatırım ise, Batıkent Sahası olacak. Mevcut semt sahası yıkılarak yerine 5 yıldızlı bir tesis kazandırılacak. Her ayrıntı düşünülerek inşa edilecek tesisten tüm Yenimahalle halkının yanı sıra amatör sporcular yararlanacak.

2015’te Fen İşleri, altyapı alanında da Yenimahalle’de fark meydana getirecek. Daha güzel bir Yenimahalle için çalışacak ekipler, asfalt, kaldırım, bordür çalışmalarına devam edecek. Vatandaşa en iyi hizmeti vermek için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını ifade eden Başkan Yaşar, “Verimli bir toplantı yaptık. Hedeflerimiz ve sorumluluğumuz çok büyük. Hizmetlerle dolu bir 2014 geçirdik. Geçtiğimiz yıl, vatandaşa verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirdik. Yine bu yılda da hemşehrilerimizin memnuniyetini ve isteklerini ön planda tutarak Yenimahalle’yi Ankara’nın en güzel, en huzurlu ilçesi yapacağız” dedi.

YENİ HİZMET BİNASINDA SON KONTROL

Toplantının ardından Başkan Yaşar, Fen İleri Müdürlüğü tarafından Macunköy’de yapımı tamamlanan ve yakında hizmete açılacak Baş Şoförlük Binası ve Makine Parkı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Belediye olarak halka daha kaliteli hizmet verebilmek için hizmet binalarına bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Yaşar, tesisi gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Macunköy Mahallesi’nde 10 bin 588 m2 alana inşa edilen dev tesis, 315 m2‘lik Baş Şoförlük İdari Binası ve 10 bin 273 m2’lik 44 araçlık İş Makinesi Parkı bölümlerinden oluşuyor. 200 personelin görev yapacağı alanda 125 araç ve iş makinesi kapasiteli bir Makine Parkı bulunuyor.