Gaziantep’in Islahiye ilçesine bağlı Yolbaşı köyünde bulunan taş ocağı şantiyesinde aralıklarla meydana gelen patlamalardan dolayı evleri zarar gören köylüler, huzurlarının kalmadığını belirterek, yetkilileri göreve çağırıyor.

Yaklaşık 8 yıl önce faaliyete geçen özel bir firmaya ait taş ocağı şantiyesi, Yolbaşı köyüne 1 km mesafede bulunuyor. Hatay sınırları içinde yer alan taş ocağı şantiyesinde haftada bir dinamit patlatıldığını belirten köy halkı, sürekli şikayet etmelerine rağmen herhangi bir önlem alınmadığını öne sürüyor. Dozajı yüksek dinamitlerle patlatılmaların devam ettiğini kaydeden köy sakinleri, bu yüzden köyde bütün evlerin duvarlarının çatladığını ifade ediyor. Geçen cumartesi günü akşam vakitlerinde şantiyede yine büyük bir patlama meydana geldiğini anlatan köy sakinleri, 20 km mesafeyi etkileyen patlamada birçok ev yine hasar gördüğünü belirtiyor.

Köy halkından Yusuf Şahin şunları söylüyor: "Biz doğma büyüme bu köylüyüz. Gidecek yerimiz yok. Sesimizi duyurabilecek kimsemiz yok. Kaç kere belediyeye ve kaymakamlığa şikayette bulunduk ama hiçbirisi çare olmadı, her hafta aynı patlama oluyor. Özellikle son patlamada evin tavanı uçtu, camlar kırıldı. Sağda solda çalışarak biz ev sahibi olduk, daha 1 yıl olmadı bu evi yapalı ama tavan çöktü, duvarlar yarıldı. Yetkililer sesimizi duysun, bu işe bir çare bulsunlar. Dozajını düşüreceğiz diyorlar ama her seferinde daha şiddetli patlama oluyor, artık geceleri uyuyamaz olduk."

Sait Kara Battal isimli vatandaş da şöyle konuşuyor: "Hatay sınırında bulunan bir taş ocağından dolayı neden zararı biz görüyoruz. Kaç tane hamile kadın bu patlamaların yüzünden düşük yaptı. Çocuklarımız korkudan bahçeye inemiyor. Evde oturduğumuz yerde ya tavan çöküyor ya cam kırılıyor. Biz köy halkı olarak sürekli şikayette bulunduk ama kimse çözüm bulmadı. Yine böyle bir patlama olursa köy halkı olarak şantiyeyi basacağız, olacaklardan yetkililer sorumlu."