Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi Yolderesi Mahallesinde başlayan arazi yollarının açılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Türkoğlu Belediyemsi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Yolderesi Mahallesinde arazi yollarının düzenlenmesi çalışmaları bitirilerek mahallelinin hizmetine açıldı. Yolderesi Mahallesi muhtarı Mehmet Ayçiçek, “Yaptığımız istişareler neticesinde, arazi ve tarla yolundaki çalışmalarımızın bitirildiğini ve en kısa zamanda daha iyi işler yapmaya kendilerini teşvik ettiğini” söyledi. Bununla beraber muhtar Mehmet Ayçiçek “Yol yapım çalışmalarında emeği geçen Mahalleli eşrafına ve özverili çalışmalarından dolayı Belediye Personelimine teşekkürlerimi sunarım.’’ ifadelerine yer verdi.

Yolderesi Mahallesinde okul binası eğitim öğretime hazır hale getirildi.

Daha önce kaba inşaatı bitirilmiş olan Yolderesi ilkokulu ve ortaokul binası, muhtarımız Mehmet Ayçiçek’in gayretleri ve mahalle sakinlerimizin desteği ile hızlı bir şekilde inşaatı tamamlanmış ve eğitim öğretim yılına açılmıştır. Muhtar Mehmet Ayçiçek “ Okulumuzun yenilenmesi ve öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması için yapılan çalışmalar, mahallemiz adına gurur verici bir olaydır. Muhtarlığımız adına emeği geçen her kese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaymakamım Gürbüz Saltaş ve Milli Eğitim Müdürü Adem Aydoğan yeni açılan okulu ziyaret etti. Yolderesi Mahallesi muhtarı Mehmet Ayçiçek ve mahalle sakinlerinin gayretleri sayesinde bitirilmiş olan okul binası yeni eğitim öğretim yılında Türkoğlu kaymakamı Gürbüz Saltaş ve Türkoğlu ilçesi Milli Eğitim Müdürü Adem Aydoğan tarafından ziyaret edilip gerekli bilgilendirilmeler yapıldı. 

Yolderesi Mahallesi muhtarımız Mehmet Ayçiçek pandemi sürecinde mahallemizde yapılan yardım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Ülkemizde de görülen koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde, maddi açıdan zor duruma düşmüş vatandaşlarımıza da sosyal destek anlamında bir program dahilinde devletimizin karşılıksız yardımları devam etmektedir. Bu yardım ve sosyal destek kapsamında Yolderesi mahalle muhtarı Mehmet Ayçiçek, yardım çalışmalarının en iyi şekilde yürütülmesi için devletimiz ve mahalle eşrafımızın el birliği ile çalıştığını bildirmiş ve yardımların ileriki süreçlerde kapsamlı olarak devam edeceğini aktarmıştır. Bu konuda yardım eden devlet görevlilerine ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerini bildirdi.

Yolderesi mahallesinde başlayan çevre düzenlemesi ve yol çalışmaları mahalle muhtarı ve mahalle eşrafının çalışmalar kullanımına sunuldu Yolderesi Mahallesinde çevre düzenlemesi ve yollarının düzenlenmesi çalışmaları bitirilmiş olup mahallelinin hizmetine açıldı. Yolderesi Mahallesi muhtarı Mehmet Ayçiçek, “Yollarımızda olan eksiklikler ve alt yapıdaki aksaklıklar giderildikten sonra asfaltlama işlemlerinin bitirildiğini” söyledi. Ayr ıca kaldı r ımlar ın tekrar düzenlendiğini bi ldi rerek mahallemizin en iyisine layık olduğunu söyledi. Bununla beraber muhtar Mehmet Ayçiçek “Yol yapım çalışmalarında emeği geçen Mahalleli eşrafına ve özverili çalışmalarından dolayı Belediye Personelimine teşekkürlerimi sunarım.’’ ifadelerine yer verdi.

Yolderesi Mahallesinde yaşanan su sorunu, Devlet Su İşleri ile ortaklaşa açılan temiz su kuyuları projesi ile giderildi.

Yolderesi Mahallesinde uzun süredir yaşanan temiz su sıkıntısı Devlet Su İşleri’nin desteği ile ve Yolderesi mahallesi muhtarı Mehmet Ayçiçek’in gayretleri ile  temiz su kuyuları açılması planlanmış ve çalışmalara başlanmış durumda. Yapılan çalışmalar devam ederken muhtar Mehmet Ayçiçek “su kuyularının açılması uzun süredir temiz su sıkıntısı çeken mahalle açısından çok önemli olduğunu belirterek konunun önemine değindi.