Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili adayı Seyit Yücel, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Yozgat’ın nüfusunun her yıl 10 bin göç verdiğini belirterek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 10 yıl sonra ilin nüfusunun 100 bin kişi daha azalacağını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Çayıralan ilçesi ve köylerinde ziyaretlerde bulunan MHP Yozgat milletvekili adayı Seyit Yücel, vatandaşlara partisinin seçim beyannamesi hakkında bilgi vererek AK Parti hükumetini ve politikalarını eleştirdi. Yücel, “Seçim çalışmalarımızı sürdürüyor, toplumun her kesiminde vatandaşlarımızla görüşüp dertlerini dinliyoruz. Bu ziyaretlerimizde insanlarımızı memnun görmek neredeyse imkansız. Sıkıntılar genelde hep aynı, işsizlik, giderek kötüleşen yaşam koşulları, pahalılık, artan baskılar ve adaletsizlik, mevcut iktidara 3 dönem oy vermiş, desteklemiş vatandaşlarımız bile bıkmış bazılarında nefrete varan yakınmalar duyuyoruz.” dedi.

'DEVLET DESTEKLERİNDE EN BÜYÜK ADALETSİZLİK YOZGAT’A YAPILDI'

Yozgat’ın 13 yıl içindeki gelişmişliğini komşu illerle kıyaslandığında devlet desteklerinde en büyük adaletsizliğin Yozgat’a yapıldığını söyleyen Yücel, “Halkımız mevcut iktidarı yüzde 60-65 oranında desteklemiştir. Ama ilimiz Orta Anadolu’nun ekonomik ve sosyal yönden en geri kalmış ili olmuştur. İşsizlik ve geçim sıkıntısının doğurduğu göçe çare bulamıyorlar, devletin resmi istatistik kurumu TÜİK in verilerine göre Yozgat önümüzdeki 10 yılı içinde nüfusu 100 bin civarında daha azalacak ve TBMM de temsil oranı daha da düşecektir.” diye konuştu.

'AKP DÖNEMİNDE YANDAŞ AZINLIĞIN GELİRİ DAHADA ARTTI'

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin artarak devam ettiğini vurgulayan Yücel, “Gelir dağılımına baktığımızda da 13 yıl öncesinde yüzde 1 olan mutlu azınlığın toplam gelirden nemalanma oranı yüzde 39 iken bugün bu oran bugün yüzde 54’e çıkmıştır. Yani mutlu bir yandaş azınlık toplam ülke gelirinin yarıdan fazlasına sahipken, diğer yüzde 99 gurup toplam gelirin yüzde 36 sına razı olmak zorunda bırakılmıştır. Büyük orandaki gelir adaletsizliği insanlarımızın gelecek hakkındaki beklentilerini de olumsuz etkilemektedir. Bütün bunların yanında toplum, dini ve siyasi argümanlarla kamplaştırılmıştır." şeklinde konuştu.

'YETİM VE ÖKSÜZ EVLATLARIMIZA AYLIK 100 LİRA BAĞLAYACAĞIZ'

Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarında sosyal refahı artıracak destekleyici düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Yücel, "Yoksul kardeşlerimizin üretici konuma getirilmesi esas olacak, sosyal dayanışma güçlendirilecek, hiç kimse aç ve açıkta bırakılmayacaktır. Demokrasinin güvencesi orta sınıfı canlandıracağız, vatandaşımızın aldığı sosyal yardım ve destekler aynen devam ettirilecektir. Sosyal hizmet ve yardımlarda hak arama imkanı getirilecektir, muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı 'Hilal Kart' imkanı sunulacaktır. Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz, yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız." ifadelerini kullandı.