Yapımı tamamlanan ve hizmet vermeye başlayacak olan Serra Otel'de düzenlenen toplantıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, otel yatırımlarının kongre turizmi için çok önemli olduğunu söyledi.

Otelin artık Samsun'un malı olduğunu söyleyen Serra Otel Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Türkdönmez, kentin konaklama tesisi ihtiyacının karşılanmasına katkı verecek 120 yataklı otelin hayırlı olmasını temenni etti.

Türkdönmez ailesinin Samsun'a çok güzel bir otel kazandırdığını için teşekkür eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun'a kazandırdıkları bu güzel mekanda, bu güzel turizm tesisinde vesilesiyle buluştuk. Ben otelleri özellikle kongre turizminin gelişmesi açısından son derece önemsiyorum." dedi.

Serra Otel'in kente kazandırılmasından dolayı çocuklar gibi sevindiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Çok şükür Serra Otel de tamamlanarak hizmete girecek. Uzunca süre Samsun'un konaklama tesisine ihtiyacı vardı. Şehrimizin ihtiyaç listesinde ikinci sırada turizmi, kongre turizmini, daha doğrusu iş hayatını bu şehirde geliştirmemiz için burada muhakkak konaklama alt yapımızın şehre yakışır vaziyette olması lazım geliyordu." şeklinde konuştu.

"SANAYİ SİTELERİNİN ALTYAPI SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"

Tekkeköy ilçesindeki İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs sanayi sitelerinin altyapı sorunlarını çözeceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, "Size şehrin sorunlarını alt alta yazın dendiğinde şehirde sanayicimiz, organize sanayideki arsa ve alan temini konuları kolay olsa iyi olur, biz organizede yatırım yapmak istiyoruz, tesis kurmak istiyoruz, yeteri kadar alan bulamıyoruz derlerdi. Bunları çözmeye yönelik çabalarımız sürüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bir açılım içerisinde olacağız. En son yağan kar ve fırtınadan sonra küçük sanayi sitelerinden İlkadım, Örnek ve 19 Mayıs sanayilerinde yolların çok bozulduğu, alt yapının yetersiz hale geldiği söylendi. Biz de çalışmalarımızı gücümüzü hep o tarafa kaydırdık. Buralarda asfalt yol yapmayacağız. Mevcut beton yolların üzerine tekrar beton dökmeye karar verdik. Ama bunu yapmadan önce bütün bu sanayi sitelerinin yağmur suyu taşıyan, altyapıyı da SASKİ'ye talimat verdik. Beton yol yapma inşaatına başlamadan bir kaç ay önce bunu bitirme talimatı verdik. Altyapı maliyeti 3 milyon TL civarında olacak. Yapacağımız beton yol da en az o kadar tutacak. Yani 6 milyon TL tutarında bir parayı sanayi sitelerimize harcayacağız. Bütün olumsuzluklar en geç 2 sene içerisinde giderilecek." açıklamasında bulundu." diye konuştu.

"TERCİHLİ YOLU RAYLI SİSTEME DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Tekkeköy kavşağı ile Gar kavşağı arasındaki güzergahta süren tercihli yol çalışmasını raylı sisteme dönüştüreceklerini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Tercihli yol inşaatı diye başlattığımız ama büyük ihtimalle raylı sisteme çevireceğimiz güzergahta yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çalışmayı İlkadım ve Örnek sanayi sitelerinin içerisindeki alt yapıyı da dönüştürmek ve yenilemek için yapıyoruz. Ulaşımı dünyanın en gelişmiş sistemlerinden biri olan raylı sistem ile Tekkeköy kavşağına kadar götürüyoruz. Bu buralardaki sanayi sitelerinin ulaşımına katkı sağlayacak ve Atakum'da olduğu gibi buraların da cazibesini arttıracak diye düşünüyoruz. 1,5 sene içerisinde muhtemelen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na kadar bu yeni raylı sistem hattını bitireceğiz. Bu raylı sistem, Tekkeköy'ü geliştirecek. Organize sanayisinden, lojistik alandan ve muhtemelen o civardaki imalat sanayinden kopmak isteyen küçük sanayicilerimizin, o tarafa yönelik ilgilerinin arttırılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Serra Otel'deki toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Serra Otel Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Türkdönmez, ilçe belediye başkanları, daire başkanları, bürokratlar ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.