Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, Belediye Zabıta ekiplerinin kaldırım işgali ve seyyar tezgahlara yönelik denetimleri sürüyor. Zabıta ekipleri ara sokakta tezgah açan Kadir Bayram isimli vatandaşın tezgahına ve mallarına el koydu. Zabıtaya 'Evime ekmek götürmek suç mu' diye soran Bayram, zabıta ekiplerine tepki gösterdi.

İlçe merkezinin önemli ve hareketli caddelerinde yoğunlaştırılan denetimler sırasında, zabıta ile seyyar satıcılar arasında yaşanan küçük tartışmalar yaşanıyor. Bunlardan biri de Unpazarı Caddesi’nde yaşandı. Belediye Zabıta ekiplerinin denetimleri sırasında seyyar satıcılar Hasan Aydın ile Kadir Bayram'a ait olduğu öğrenilen, kaldırım üzerinde açılmış tezgahın kaldırmasını istendi. Hasan Aydın ve Kadir Bayram, 5 gündür tezgahı açamadıkları için zor durumda olduğunu belirtip direndi. Tezgahın kaldırılmaması üzerine zabıtalar, yerden aldıkları tezgahı Belediye Zabıta aracına koyup götürdü.

Şahıs ile birlikte Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne geçen ekipler, konu ile ilgili tutanak hazırladı. Hazırlanan tutanağın ardından belediyeden ayrılan Kadir Bayram, geçimini bu tezgahtan sağladığını kaydetti. Bayram konuşmasında, "13 yaşından bu yana seyyar tezgah çalıştırıyorum. 5 günden bu yana gidiyoruz kimseden çözüm alamıyoruz. Başkanımız çözüm üreteceğim diyor. Başka arkadaşların da tezgahları kapatılıyor. Biz günah keçesi oluyoruz. Belediye kendisini aklamak için yapıyor. Bizim ekmek paramızı kimse vermiyor. Herkes bizden kaçıyor. Ticaret lisesinde okuyan 17 yaşında çocuğum var. Ben çocuğumu tezgaha getirmemek için çok mücadele verdim. Vermek de zorundayım. Daha da devam edecek. Biz tezgahımızı açıp ekmek paramızı kazanmak istiyoruz." dedi.

Öte yandan seyyar satıcı Hasan Aydın da ‘Gazi’ olduğunu ve 35 senedir tezgah açarak geçimini sağladığını söyleyip, "Belediye Başkanı ile konuyu görüştük. Yardımcısı Alptekin beye gönderdi. O da başkanla görüşüp döneceğini söyledi. Kaç gündür Alptekin Beyi bekliyoruz. Belediye Başkan Yardımcısı Başkanı ile görüşemezse vatandaş hiç görüşemez. Biz devletten ve belediyeden iş istemedik." dedi.

Belediye Zabıta ekipleri kısa süre önce kaldırım ve cadde işgalinin trafiğe ve yayaları engellediği gerekçesi ile çalışma başlatmıştı.