13 Çinli turizm seyahat acentesi temsilcisine, bölge destinasyonuna daha fazla Çinli turist gelmesi için Manavgat'ın tarihi ve doğal güzellikleri gezdirildi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliği ile turizm pazarının çeşitlendirilerek Çinli turistleri bölgeye çekmek ve Çin’den Antalya’ya direk uçak seferlerinin başlatılması amacıyla gerçekleştirilen çalışma kapsamında Çin’in Urumçi bölgesindeki seyahat acentelerinin temsilcilerinden oluşan 13 kişilik heyet Manavgat’ta ağırlandı.
Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini ziyarette birde hava yolu yetkilisi yer aldı.

Side’de tarihi ve turistik yerleri gezen heyet, daha sonra ilçenin doğal güzelliklerini de inceleme fırsatı bularak Manavgat Şelalesini ziyaret etti.

Heyetin ilçedeki gezisine MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Güneş, MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akın ve BAKA’dan Uzman Sadettin Dikmen eşlik etti. MATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Güneş, yaptığı açıklamada, Çinli turizm seyahat acentesi yetkililerini Manavgat’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Manavgat ve ilçe turizmi ile ilgili bilgiler veren Güneş, yılda Antalya’ya gelen 11,1 milyon turistin üçte birinin bölge destinasyonunda ağırladıklarını kaydetti.

Manavgat'ta çok sayıda 5 yıldızlı otel bulunduğuna dikkat çeken Güneş, bölgede yaklaşık 200 binin üzerinde turizm belgeli yatak sayısı olduğunu ifade etti. Ülkede turizme ilk başlayan yerlerden birinin de Manavgat-Side bölgesi olduğunun altının çizen Güneş, bölgede turizmin hızla geliştiğini belirtti. İlçenin önemli kaynağının turizm olduğunun altını çizen Güneş, tarım ve ticaretinde önemli gelir kaynaklarından olduğunu kaydetti. Güneş, konuşmanın ardından Çinli heyete, MATSO tarafından hazırlanan ve Manavgat ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim etti.