Yozgat'ta 225 kişilik umre kafilesi Bilal Şahin Külliyesi'nde düzenlenen uğurlama töreninin ardından dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
Bilal Şahin Külliyesi'nde düzenlenen uğrulama törenine İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, umreye giden vatandaşlar ve yakınları katıldı. Yozgat İl Müftüsü Poçanoğlu, yaptığı açıklamada 225 kişilik bir kafileyi kutsal topraklara göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Poçanoğlu, “Geçtiğimiz hafta da bir kafile göndermiştik. Bu kafile büyük bir kafile oldu ve 24 gün kutsal topraklarda kalacaklar. Ziyaretlerini gerçekleştirecekler. Kutsal topraklara uğurladığımız kardeşlerimizin layıkıyla ibatelerini yaparak, sağ salim gidip dönmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
Nisan ayından itibaren kutsal topraklara gidecek vatandaşların Kudüs’e de gideceğini vurgulayan Poçanoğlu, "Eskiden olduğu gibi artık Kutsal topraklara giden kardeşlerimizin ziyaretlerine Kudüs’de eklenmiştir. Kudüs’te kutsal mekanlar ziyaret edildikten sonra Mekke ve Medine’ye gidilecek." diye konuştu.