Demokrat Parti (DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, 7 Haziran seçimlerinin, milli iradenin Meclis'te temsili adına son seçim olacağını söyledi.

Parti binasında basın açıklaması yapan Bıyıklıoğlu, ülkenin süratle tek adam devletine doğru savrulduğunu, iç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla bunun tescilleneceğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğu günden bu yana böylesi bir süreç yaşamadığını belirten Bıyıklıoğlu; yürütme eliyle ülkede hukukun tamamen rafa kaldırıldığını, iktidarın, kin, nefret, yok etme, ayrıştırma ve ötekileştirme söylemleriyle kendi insanı birbirine düşman hale getirerek ülkeyi yöneteceklerini inanıyorlarsa yanıldıklarını ifade etti.

Türkiye'nin, başta yakın komşuları olmak üzere dünyada yalnızlaştığına dikkat çeken Bıyıklıoğlu, ülkede 15 aydır yapılan hukuksuz uygulamalara ABD'li senatörler ile Avrupalı parlamenterlerin, Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla en ağır şekilde mektup yazarak uyardığını ifade etti. Bıyıklıoğlu, diplomaside mektup dilinin önemli olduğunun altını çizdi.

Ülkeyi yönetenlerin sürekli oluşturdukları algı operasyonlarıyla hayali düşman oluşturarak toplumsal birlikteliğe zarar verdiğini vurgulayan Bıyıklıoğlu, "Siyasi iktidar, 17-15 Aralık'ı örtbas etmek için ülkede her şeyi paralele bağlayarak Meclis'teki çoğunluk gücüne bağlı hukukun altını üstüne getirdi. Binlerce polisin ve yargıcın yerini değiştirdi. 17-15 Aralık'ta görev alan savcıları mesleklerinden men ettirdi. Bütün bunlar milletin gözü önünde oldu. Şimdiden çıkmışlar yeni Türkiye'den dem vurarak milletten oy istiyorlar. Pes doğrusu. 7 Haziran, 13 yıllık AKP iktidarına son vermek için tarihi bir fırsat. Demokratlar olarak bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bunu çocuklarımız ve torunlarımız için yapmalıyız." diye konuştu.