CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP'nin tek başına iktidara geleceğine ilk önce partililerin inanması gerektiğini söyledi. Partilerin geniş kitlelerle buluşmasında tek başına iktidara gelmesinin en önemli etken olduğunu belirten Acar, halkın CHP iktidarına hazır olmasına karşı, uzun yıllar muhalefette kalma sebebiyle partilileri 'tek başımıza iktidara geliriz' inancını tam olarak yerleştiremediklerini kaydetti.

Gürkut Acar, 7 Haziran seçim çalışması kapsamında Manavgat'ta partililerle bir araya geldi. 13 yıllık AK Parti iktidarının sonunun geldiğini ve iktidara tek alternatif partinin CHP olduğunu vurgulayan Acar, "Partimizin iktidarına halkımız hazır ama; partililere olarak tek başımıza iktidara gelme noktasında inancımız eksik. Bu inanç eksikliği de uzun yıllar muhalefette kalmasından oluşan bir durum. Biz partililer olarak inanırsak CHP'yi tek başına iktidara taşırız. Biz inanırsak tek başımıza iktidarız dediğimde bazı partililer yüzde 27 oyla nasıl olacak diyorlar. Bu millet Bülent Ecevit'e yakın bir tarihte yüzde 22 oy vererek başbakan yaptı. Partili arkadaşlar Karaoğlan o oy oranını ülkenin olağanüstü dönemden geçerken aldı diyorlar. Allah aşkına arkadaşlar ülkemiz şu anda normal bir dönemde mi? Tek başımıza iktidar olacağımıza ilk önce biz inanmamız gerekir. Biz inanırsak partimiz tek başına iktidara gelir. Ülkemizin geleceği adına buna inanmamız gerekir. 13 yıllık AKP iktidarı ülkemizi ne hale getirdiğini görüyorsunuz. İnanalım ve 7 Haziran'da partimizi iktidara taşıyalım." diye konuştu.

AK Parti'nin antidemokratik yasalarla ülkeyi totaliter bir rejime dönüştürmesine 7 Haziran seçimlerinde dur demek için partilerinin ev eve dolaşarak çalışma yapması gerektiğinin altını çizen Acar, siyasi iktidarın gerçek niyetinin 7 Haziran'da başarılı olması halinde 92 yıllık cumhuriyeti tasfiye etmek olduğunu kaydetti.

Milletvekili adaylığı belirlemesinin ön seçimle yapmasının CHP'yi iktidarla buluşmasını sağlayacağına inandığını dile getiren Acar, kendisinin CHP'de 42 yıldır aktif siyaset yapmasına karşı Parti Meclisi'ne(PM) 41 yıl sonra girebildiğini ifade etti. 4 yıl içinde Meclis'te en fazla devamlılık gösteren milletvekilleri arasında yer aldığını belirten Acar, Antalya milletvekili olarak Meclis'te bugüne kadar 200 soru önergesi verdiğini sözlerine ekledi.