Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri, evrensel bir dil olan sporun aynı zamanda birleştirici bir gücü bulunduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında tenis müsabakaları Adana’da gerçekleştirildi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri, Çukurova ilçesinde bulunan Spor Park Tenis Kortu’nda gerçekleştirilen tenis müsabakasında yaptığı konuşmada, sporun evrensel bir dil olduğuna dikkat çekti.

Gülleri şöyle devam etti: “Amatör Spor Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de büyük heyecan ve coşku ile kutlanmaktadır. Sporun herkes tarafından yapılması ve bir alışkanlık haline getirilmesi için 13-19 Ekim tarihleri arasında hafta boyunca etkinlikler düzenlendi. Özellikle çocukların spora başlamalarını sağlamak en önemli hedefimiz. Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün benimsetilmesi hedeflerimiz arasındadır.”

3 gün süren turnuva sonunda dereceye giren sporcular şöyle:
Küçük Kızlar: 1. Sırlıbaş, 2. Gülperi Özel, 3. Nilsu Atar
Küçük Erkekler: 1. Batuhan Duyular, 2. Kaan Aksoy, 3. Ufuk Açan
Genç Kızlar: 1. Nesife Arslan, 2. Ezgi Açıkbaş, 3. İlayda Açlan
Genç Erkekler: 1. Rahmi Can Açan, 2. Kerem Şahin, 3. Berkay Özata.