Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde (TKBL) mücadele eden Adana ASKİ Spor’un yönetici, antrenör ve sporcuları, 1. Adana Su Zirvesi etkinlikleri kapsamında yapılan su yürüyüşüne katıldı.

İlköğretim öğrencilerinin sırt çantalarında su taşıdığı etkinlikle, kaliteli suya ulaşmanın ne denli güç olduğu konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden yola çıkan öğrenciler 2 km boyunca su taşıdı. ASKİ Genel Müdürlüğü binasına kadar süren yürüyüşte, ASKİ Genel Müdürü ve Adana ASKİ Spor Başkanı Rahmi Pekar ile Adana ASKİ Spor Kadın Basketbol Takımı sporcuları çocukları karşıladı.

Böylesine duyarlı bir organizasyonun parçası olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Adana ASKİ Spor sporcuları, çocuklara imzalı forma hediye etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, su yürüyüşü sonrasında, etkinliğe destek veren sporcularla bir araya geldi. Başkan Hüseyin Sözlü, suyun az değil, doğru kullanılması gerektiğine dair düşüncesini yineledi, etkinliğe destek veren sporcuları kutladı.