Adana Kent Konseyi İmar ve Kentleşme Çalışma Grubu’nun mart ayı toplantısı 'Adana Mevcut Durumu ve Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı' gündemiyle yapıldı.

Çalışma Grubu Başkanı Şehir Plancısı Enver Yılmaz başkanlığında Adana Kent Konseyi Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, yeni eylem planı hazırlanmasının önemine vurgu yapıldı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan’ın da hazır bulunduğu toplantı, Uzman Şehir Plancısı Tevfik Yıldırım’ın 2012 yılında Adana Kent Konseyi tarafından hazırlanan Adana Sürdürebilir Gelişim Planı' adlı sunumuyla başladı.

Tevfik Yıldırım, Adana’nın mevcut durumu göz önünde alınarak, o dönemde sivil toplum ve kamu temsilcileriyle Adana’nın gelişimi noktasında çok sayıda tespitte bulunduklarını belirtti. Çalışma Grubu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ulaş Çetinkaya ve Adana Büyükşehir Kent Estetiği Daire Başkanı Oktay Karakuş, geçen süre içerisinde Büyükşehir ve ilçe belediyelerin eylem planındaki tespit ve önerileri dikkate alarak uygulamaya geçtiklerini ifade etti. Bu kapsamda, 6360 Sayılı Kanun'un öngördüğü şekilde, üniversite-kamu-sivil toplum işbirliği içerisinde Kent Konseyi öncülüğünde, yeniden Adana Mevcut Durum Raporu ve Eylem Planı hazırlanmasının önemine vurguda bulunuldu.

Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, önümüzdeki günlerde ilgili kurumların strateji birimleriyle temasta bulunulacağını açıkladı. Toplantıda, belediyelerin yürüttükleri kentsel projeler ve kent planlama çalışmaları konuşuldu.