Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin, siyaset yapma lüksünün bulunmadığını söyledi. Akpınar, son dönemde önemli çalışmalara rağmen Adana'da derslik açığının giderilemediğini kaydetti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek, Başkan Cafer Esendemir ile görüşen Akpınar, Adana’da son yıllarda yapılan önemli çalışmalara rağmen, derslik ve okul açığının giderilemediğini söyledi.

Akpınar, “1111’i resmi olmak üzere toplam 1640 eğitim kurumu müdürlüğümüze bağlı durumda. Kentimizde ekonomik ve sosyal anlamda gelişen bölgeler var ama bu anlamda sıkıntılı yerler de mevcut. Bu bölgelerdeki sorunlarla ilgili gerekli yelere bilgi verdik. Şimdi bu sorunları yazılı rapor haline getiriyoruz. Bu raporu da en kısa sürede Bakanlığımıza sunup, sıkıntıların aşılabilmesi için destek isteyeceğiz. Son 12 yılda 6 bine yakın derslik yapıldı. Toplamda 13 bin 600 derslik bulunmasına rağmen, büyük göç alan Adana’da şu anda derslik açığı devam ediyor. Bu eksikleri gidermek için çaba harcıyoruz.” diye konuştu.

OKULLARI BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ
Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte “Okullarımızı birlikte yönetelim” projesini geliştirme konusunda çalışma yaptıklarına da vurgu yapan Akpınar, “Düşüncemizi Sayın Valimize aktardık ve destek aldık. 2 haftaya kadar konuyu medya mensuplarıyla da paylaşacak ve her okulu bir kuruma teslim edeceğiz. Yanısıra, okullarımızda klasik denetimlerin dışına çıkarak, puanlama sistemini getireceğiz. Böylece tüm okullarımızdaki kriterleri 100 puan üzerinden değerlendirecek, görülen eksiklikleri tamamlama yoluna gideceğiz. ‘Okulların Akredite Sistemi’ denilen bu denetim çalışmasıyla amacımız okulları cezalandırmak değil, eğitim kalitesini yükseltmek ve birbirleriyle yarıştırmaktır.” şeklinde konuştu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Akpınar’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, ÇGC Hizmet Binası ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Esendemir, “Milli Eğitim her bakımdan önemli bir kuruluş. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha iyi şartlarda yetişmesi, çağdaş eğitim modelleriyle geleceğe hazırlanması bakımından, Milli Eğitim camiasına büyük görev düşüyor. Bu konuda yürüteceğiniz çalışmalarda ve gerçekleştirmek istediğiniz projelerde destek olmaya hazırız. Adana’nın her açıdan daha yukarılara taşınması için yürütülecek tüm çalışmalarda yanınızda olacağız” dedi.