Adana Ticaret Borsası (ATB) başkanlığından istifa eden Muammer Çalışkan’ın yerine TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Borsa Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Meclis Başkanlığına da Sabahattin Yumuşak getirildi.

ATB Başkanı Muammer Çalışkan’ın işlerinin yoğunluğu sebebiyle istifa etmesi üzerine olağan meclis toplantısında ATB başkanlığına Şahin Bilgiç oy birliğiyle seçildi. Bilgiç, "6 yıl 3 aydır adeta bir orkestra şefi gibi bizleri yöneten başkanımız Muammer Çalışkan bizleri bu günlere getirdi. Aynı sürede ben de meclis başkanlığı yaptım. Ekip çalışmasını çok güzel başardık. Bütün kararlarımızı hep birlikte aldık. İnşallah bugünden sonrada aynı başarıyla devam edeceğiz. Meclis üyesinden başkanına kadar hepimiz aynı duygular içerisinde nasıl bu günlere geldiysek bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla hep birlikte Adana Ticaret Borsası'nı başarıyla yürüteceğiz. Şimdi nöbet değişimi diye düşünüyorum. Hepimizin tecrübeleri farklıdır ama artık kendisinin tecrübelerinden yararlanacağız. Bunu meclisimiz için de bir şans olarak görüyorum." dedi.

Tarım dendiğinde Çukurova’nın akla geldiğini ifade eden Şahin Bilgiç, "Adana Ticaret Borsası da Türkiye’nin en önde gelen borsalarından birisidir. Bu konuda da Odalar Borsalar Birliği’nde ben hem Adana’yı hem de bölgeyi temsilen bulunuyorum. Süremiz dolduğunda bizler de bu görevleri bırakıp, gideceğiz. Önemli olan bölgemize güzel hizmetler yaparak, hoş seda bırakarak gitmek. Aldığımız görevleri layıkıyla yerine getirebilmek çabasındayız. Bizlerden beklenti çok yüksek." diye konuştu.