Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına başlanan bir köprü, bir menfez ve bir çelik yaya köprüsü tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kırsalda araç, yaya ulaşımını kolaylaştıracak ve pis su kanallarını tahliye kanallarına bağlayacak menfez hizmetlerine devam ediyor. Yapımına başlanan bir köprü, bir menfez ve bir de çelik yaya köprüsü tamamlandı.

Adana Seyhan Dörtağaç Köyü girişi, tahliye kanalı üzerinde, haziran ayında yapımına başlanan köprü hizmete girdi. Eni 10 metre, uzunluğu 25 metre olan ve pis su tahliye kanalının üzerine inşa edilen köprü 367 bin liraya mal oldu. 11 köyü Tarsus’a bağlayan köprünün hizmete girmesiyle, önemli bir ihtiyaca cevap verilmiş oldu.

Dörtağaç Köyü girişi Kömürcüler mevkiinde pis su kanalını yola bağlayan noktada eni 4 metre, boyu 8 metre olan ve pis suyu tahliye kanalına ileten menfezin yapımı da sona erdi. Ayrıca Yüreğir ilçesi Koza ve Levent mahalleleri arasındaki DSİ sulama kanalı üzerinde de 3 metre eninde, 40 metre uzunluğunda çelik yaya köprüsü inşa edildi. Yaya köprüsü iki ayda tamamlandı, 107 bin liraya mal oldu.