Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir kargo şirketine düzenlediği operasyonda çok sayıda kaçak sigara ele geçirdi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il merkezinde faaliyet gösteren bir kargo şirketine kaçak sigara bırakıldığı ihbarı alındı. Mali Büro ekipleri, kargoya verilen 5 adet paket içersine konulmuş çeşitli markalarda 1.955 paket kaçak sigara ele geçirdi. Paketleri kargoya teslim eden şahıs hakkında yapılan araştırmalar neticesinde 7.535 paket kaçak sigara daha ele geçirildi.

Organize ekipleri, il merkezinde de 3 ayrı sahte para olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen Senegal uyruklu A.L. isimli şahıstan 170 adet kaçak saat ve 4 adet kaçak parfüm ele geçirildi. Şahıs hakkında gerekli yasal işlem yapıldı.

Aynı şekilde ekipler, geçen eylül ayında esnaflara alışveriş bahanesi ile sahte 200 TL’ lik banknotlar verdiği tespit edilen şahıslara yönelik çalışma yapıldı. Araştırmalar sonucu C.D. isimli bayan ile birlikte çalıştıkları tespit edilen I.G. isimli şahıs, Kahta ilçesinde üzerlerinde 3 adet sahte banknot ile yakalandı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.