Afyonkarahisar’da iki yıl içerisinde önleyici hizmetler doğrultusunda yapılan güvenlik bilgi sorgulamasında aranan bin 319 kişinin yakalandığı belirtildi.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İbrahim Özel, 2 yıl içerisinde okul önlerinde yapılan önleme amaçlı çalışmalarda 121 bin 262 kişi ve 6 bin 565 adet aracın sorgulandığını söyledi. Özel, “Bunlardan bin 319 kişinin aranan şahıslardan ve 78 aracında arandığı tespit edilmiş olup, şahıslar ve araçlar hakkında yasal işlemler Okul önlerinde bu güne kadar 5326 sayılı Kabahatler Kanununun değişik maddelerinden idari yaptırım olarak toplamda 166 şahsa idari işlem yapılmıştır.” dedi.

Özel, bunların dışında okul önleri ve çevresinde 52 şahsa bıçak taşımaktan, 84 şahsa gürültü, rahatsızlık verme, alkol, kimliğini beyan edememe, çevreyi kirletmekten, 30 şahsa eğitim ve öğretimin sağlıklı ve güvenli bir şekilde yapılmasını engellemekten işlem yapılarak idari para cezası yazıldığını belirtti. Özel, “Ayrıca, Okul Güvenliği Protokolü kapsamında; Afyonkarahisar il merkezinde bulunan okullarımız ile yakından ilgilenilmekte olup, her okul için sorumlu personel görevlendirilmesi yapılmış, bölge ekiplerimizde okul giriş ve çıkışlarında eğitim ve öğretimin daha sağlıklı ve güvenli yapılmasını sağlamaktadır.” diye konuştu.