Yalova’da Tonami Meydanı olarak bilinen noktada yapımı devam eden Dörtyol Köprülü Kavşak projesi 29 Ekim’de hizmete açılacak.

Yapımından önce kesilen ağaçlar yüzünden gündem olan Dörtyol Köprülü Kavşak projesinin sonuna geliniyor. Yalova’nın ve Yalova-Bursa karayolunun artan trafiğini rahatlamak adına fiili olarak 5 Nisan’da başlanan projede artık son çalışmalar yapılıyor.

Yalovalıların ve Yalova-Bursa karayolunu kullanan sürücülerin bitimini beklediği projenin müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Devrim Akdağ proje hakkında son bilgiler verdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü 14. Bölge’nin ihaleye çıkarttığı projenin sorumlu firmasında Proje Müdürü olarak görev aldığını belirten Akdağ, “İhale tarihi 14 Ocak 2015 olan projenin sözleşmesi 16 Mart tarihinde yapıldı. Yer teslim tarihi 26 Mart olan projede fiili olarak işe başlama tarihimiz 5 Nisan’dır. Şu anda bu projemizin yüzde 70’ini bitirmiş durumdayız. 29 Ekim’de de köprülerimizi trafiğe açacağız. Buradaki projemizin süresi 270 günden fazlaydı. Ancak bu noktada önemli bir trafik akışı olduğundan süremiz 270 günde sınırlandırıldı ve 18 Aralıkta bütün projeyi teslim etmemiz kararlaştırıldı. Biz köprümüzü 29 Ekim’de açacağız” dedi.

Köprünün hem sol hem de sağda olmak üzere iki köprüden oluştuğunu ifade eden Akdağ, “Yaklaşık olarak her birinin uzunluğu 397 metre ve genişliği 9 metredir. Köprünün üzerinde 1,5 metre genişliğinde 2 yaya geçidi de olacaktır. Köprü üzerindeki her köprüde iki gidiş iki geliş olacaktır. Yalova’nın da merkezindeki bu trafik işkencesinden kurtulmuş olunacaktır. Yalova’dan Bursa’ya ya da Bursa’dan İstanbul’a gitmek isteyenler için transit geçiş olacaktır. Projemizde yaklaşık 20 bin metreküp bir beton kullanıldı. Fore kazıklı bir köprümüz var. 6 bin 900 metre 120’lik fore kazık yapıldı. Temellerin altına inip sağlam bir kazık dikildi. Yaklaşık 5 bin 500- 6 bin ton civarında bir demir kullanıldı. Ön germe kirişinde bir köprümüz var bunu da firma olarak biz Taş Köprü’de bulunan mobil tesisimizde yapıyoruz. Ön germe kirişlerini orada üretiyoruz. Projeyi şu anda çok hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Yaklaşık 95 kişi civarında bir ekibimiz var. Çift vardiya şeklinde sabah 7’den akşam 11’e kadar projeyi hızlı bitirmek için çalışmamız devam ediyor. Şu anda da projemizin dahilinde devam ediyoruz” diye konuştu.