Kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Antalya Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) eski başkanlarından Ahmet Yahya Taşçı, Muratpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından ebedi yolculuğuna uğurlandı. Taşçı’nın cenaze namazına ailesi, iş adamları ve sevenleri katıldı.

Antalya ve İstanbul’da uzun süre kanser tedavisi gören Taşçı, 14 Mart’ta yoğun bakıma alındı. 3 gün yoğun bakımda tutulan Taşçı önceki gün hayatını kaybetti. Taşçı’nın cenazesi İstanbul’dan Antalya’ya getirildi. Öğle namazına müteakip Muratpaşa Camii’nde cenaze namazı kılındı. Ardından cenaze omuzlarda taşınarak araca konuldu. Bu sırda Taşçı’nın ailesi duygusal anlar yaşadı. Cenaze namazında katılan kalabalık, Uncalı Mezarlığı’na geçti. Taşçı’nın cenazesi dualar eşliğinde defnedildi. Taşçı ailesi taziyeleri kabul etti.

Endüstri mühendisi olan Taşçı, 3 yıl AGİD'in başkanlığını yaptı. Taşçı, Ağustos 2013'te yapılan olağan kongreyle yerini Onur Kaya'ya bırakmıştı. Taşçı’nın çalışma arkadaşları ve çok sayıda işadamı da acılı aileyi yalnız bırakmadı.