AK Parti Tunceli adaylarını düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. 7 Haziran Genel Seçimleri için adaylarını belirleyen AK Parti Tunceli İl Başkanlığı, parti binasında iki adayın tanıtımını gerçekleştirdi. AK Parti Tunceli birinci sıra adayı mühendis Mehmet Tunç ve ikinci sıra adayı avukat Ali Ulvi Seyrek.

Adaylarının tanıtımı öncesi bir açıklama yapan AK Parti Tunceli İl Başkanı Erkan Eroğlu,7 Haziran’ın barış, kalkınma ve demokrasiye verilecek bir destek olduğunu söyledi. Eroğlu, “Sizlerin desteği ile birlikte bu seçim, ülkenin ve Dersimin sorunlarıyla beraber, Alevi sürecinin ve demokrasi sürecinin daha hızlanması anlamına gelecektir. Bu başarıya canı gönülden inanmanızı, omuz vermenizi ve bu başarının sahibi olmanızı istiyorum.” dedi.

Eroğlu’nun konuşmasının ardından bir konuşma yapan Tunceli birinci sıra adayı Mehmet Tunç ise seçimlerde AK Parti’nin oylarını artırma sözünü verdiğini belirterek şunları söyledi: “AK Parti’yi ilimizde birinci parti yapmak için büyük bir özveri ile çalışacağız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürerek partimizin kimliğini de ilimizde Allah'ın izni ile yükselteceğiz. Tunceli’deki siyasi algıları değiştirerek hafızalardaki ezberleri bozacağız. Bu vesile ile seçim çalışmalarımız kapsamında gidilmedik yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız.”

İkinci sıra adayı Avukat Ali Ulvi Seyrek ise Dersim’de AK Parti’li olmanın zor olduğunu ancak birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri halinde 7 Haziran seçimlerinde başarı ile çıkacaklarını söyledi.