Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde AK Partili eski belediye başkanı ve 2014 seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) aday olarak gösterilen Recep Balı kalabalık bir grupla MHP’ye geçti. Balı ile birlikte BBP Tufanbeyli Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Keçe ve Adem Gülpınar da MHP saflarına katıldı.

Büyük katılım dolayısıyla düzenlene törene MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. Tufanbeyli’de ortaya çıkan birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan İl Başkanı Yusuf Baş, “Ülkemizin, milletimizin birlik ve beraberliğinin sorgulandığı bir dönemde ülküsü ve ilkesi asla değişmeyen Milliyetçi Hareket Partisi’nin varlığı çok önemlidir. Burada ortaya konan birlik ve beraberliği, partimize verilen desteği çok önemsiyoruz. Arka planları olmayan, nefsini geriye atan, Tufanbeyli’de ‘A takımı’ olarak bilinen arkadaşlarımıza ve MHP’ye katılan bütün herkese teşekkür ediyorum. Adana’da 99 ruhunun yeniden canlandığına şahit oluyoruz. Bunu net olarak görüyoruz.” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de ülkenin içinde bulunduğu büyük sıkıntılara işaret ederek, bütün bu sorunlardan kurtulmanın tek çaresi olarak Milliyetçi Hareket’in iktidarını gösterdi. Konuşmaların ardından Recep Balı, Hüseyin Keçe ve Adem Gülpınar ile diğer katılımcılara üç hilal rozetleri takıldı. Baş ve Sözlü, MHP Tufanbeyli İlçe Başkanı Kubilay Gönen ve yöneticilere de ayrıca teşekkür ettiler. Tufanbeyli’de MHP’ye katılımların önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.