Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Kuzeybatı Bölgesi’nde B6 Kollektör hattı (2 nolu) kanalizasyon inşaatı yapım işine başladı.

Projenin sonunda Büyükdikili, Küçükdikili Mahallesi, D400 karayolu kuzey ve güneyindeki sanayi tesisleri ve mahallelerin kanalizasyon ve altyapısı ile ilgili sorunları giderilmiş olacak. Yatırımın yapıldığı bulvar, cadde ve sokakların kanalizasyon abone bağlantıları yapılarak atık suların arıtma tesislerine gitmesi sağlanacak. Ayrıca çalışmalar esnasında bozulan bulvar, cadde ve sokakların üst yapıları yenilenecek. Toplamda 6 bin 24 metre uzunluğunda olacak kanalizasyon hattına 1400 mm çapında boruların döşenmesi amaçlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, yasaların verdiği görev ve sorumlulukla çalıştıklarının altını çizerek söz konusu yatırım kapsamında kanalizasyon altyapısı tamamlanan bulvar, cadde ve sokaklarda vatandaşların halk sağlığını korumayı ve temiz bir çevre sağlamayı amaç edindiklerini belirtti. Genel Müdür Pekar, ‘’Şehrin altyapısının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bunun bilinciyle daha çok çalışmaya, daha çok proje üretmeye devam edeceğiz. Kuzeybatı bölgesi de ihtiyaç duyduğu hizmete kavuşacaktır. Büyük bir hat döşüyoruz. İnşallah, bundan sonra kanalizasyon ile ilgili sorunları giderilmiş olacak.’’ dedi.