Gaziantep Aktif Eğitim Sen, başta sigara olmak üzere, alkol, uyuşturucu, sanal bağımlılık gibi zararlı alışkanlıkların arttığı son günlerde sosyal sorumluluk projesine imza attı. 'Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum' isimli projeyi hayata geçiren sendika, ülkenin geleceği olarak görülen genç bireyler arasında bağımlılığı en aza indirmeyi hedefliyor.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Aktif Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Öncel, bağımlılık konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli önlemleri almada yetersiz kaldığı söyledi. Sendika olarak ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Öncel, “Son araştırmalardan birisine göre, İstanbul’da lise okuyan her yüz öğrenciden 45’i sigara, 32’si alkol, 9’u uyuşturucu kullanıyor. Özellikle kolay elde edilebilen sentetik uyuşturucularla birlikte, bu ölümcül alışkanlıkların ortaokul düzeyinde de çocuklarımızı tehdit edecek düzeylerde olduğu biliniyor. Televizyonlarda, gazetelerde, evlatlarını uyuşturucuya kurban veren ailelerin çırpınışlarını son dönemde daha fazla duyar olduk. Bütün bunların ötesinde, internetin artık hayatın her alanına girmesiyle, sanal bağımlılık da sosyolojik bir gerçek olmanın ötesinde, tıp literatürüne de girmiştir. Bütün bu tabloya sebebiyet veren aile yapısındaki bozulmalar, sosyal dejenerasyon gibi etkenler de ayrıca üzerinde durulması gereken bir konudur.” dedi.

2017 yılı sonuna kadar sürdürülecek olan proje kapsamında, risk grubundaki öğrenci ve ailelerine yönelik her altı ayda en az 20 faaliyet yapılacağını belirten Öncel, “Projemize çeşitli meslek gruplarından uzmanlar çağırılarak zararlı alışkanlıklarla ilgili olarak öğretmen, öğrenci ve velilerimize yönelik olarak seminer, panel ve sosyal aktivitelerle risk grubundaki öğrenci ve ailelerini eğitime teşvik ederek topluma yararlı insanlar olarak yetişmelerine katkı sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.