Malatya Aktif Eğitim-Sen Kadın Kolları Başkanı Fatma Mersin, sosyal adaleti savunmak, hak arayışı, demokrasi için sendika olarak kolları sıvadıklarını belirterek, "İnşallah yılmadan mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Kadın Kolları Başkanı Fatma Mersin, sendika üyesi kadınlarla yaptıkları kahvaltılı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, kuruluş amaçları, sendikanın ilkeleri hakkında bilgiler verdi. Hak ve haklının sesi olmak için kurulduklarını anlatan Mersin, bütün faaliyetlerini bu çerçevede sürdürdüklerini ifade etti. Mersin, şöyle devam etti: "Aktif Eğitimciler Sendikası olarak milletin aydınlık yarınlarını inşa sürecinde, milletin iyiliğini düşünen, hak ve hakikat yolunda giden, kitapta yazana hürmet eden herkese her güzel projede birlikte yer almak ümidiyle yola çıkan bir sendikayız. Sendikamız eğitimin her aşamasında, çağdaş kriterlere uygun eğitim ve öğretim yapılabilmesini sağlama, üyelerin, eğitim çalışanlarının, veli ve öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla sosyal, kültürel ve mesleki faaliyetlerde bulunmaktadır. Biz Malatya Aktif Eğitim Sen Kadın Kolları olarak yönetim kurulumuzu oluşturduk. Yönetim kurulundaki üyelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Haklarımızı çok iyi bilmeliyiz. Kendimizi yetiştirmeliyiz kendimizi hak ve hukuka uygun olarak savunabilmeliyiz. Haklarımıza sahip çıkmak içinde sendika olarak; üyelerimize eğitim faaliyetleri yapmayı, bu eğitim faaliyetlerinde ortak akıl toplantıları, seminerler, konferanslar, panel ve kurslar yapmayı planlıyoruz. Sendika olarak bağımlılıkla mücadele başlattık. Yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak için, birer eğitimci olarak bu kampanyaya sahip çıkalım diyoruz."

Hak arayışı için yılmadan çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Mersin, "Malatya Aktif Eğitim Sen Kadın Kolları olarak ortak akıl toplantıları yapıyoruz. Hem eğitim hem de sosyal hayat alanında güzel projeler hazırlayacağımıza inanıyoruz. Sendikacılık hak aramak için bir araya gelmek ise bugün birlik olmanın tam zamanı. Sendikacılık haksızlığa, zalimliğin sıradan bir şeymiş gibi algılandığı şu günlerde demokrasinin insan haklarının, /sosyal adaletin savunucusu olmanın tam zamanı/ dedik ve hep birlikte mücadele için kolları sıvadık. İnşallah yılmadan mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler de sunan Mersin, sözlerine şöyle tamamladı: "Sendikamız kısa bir geçmişi olmasına rağmen aktif bir çalışma sergiliyor. Biz geçtiğimiz yıl uçurtma şenliği, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yaptık. Bunların yanından Soma’daki maden kazasında şehit olan 301 madencimiz için hatimler dağıtıp, hatim duaları yaptık. Üyelerimizin acı günlerinde taziye ziyaretlerinde bulunduk, bütün üyelere bilgilendirme mesajları attık. Üye ziyaretleri yaptık. Kadın kolları olarak özellikle bebeği doğan üyelerimize aktif bebek battaniyelerini takdim ettik. Onların bu sevinçlerine ortak olduk."