Aktif Eğitimciler Sendikası, başta sigara olmak üzere alkol, uyuşturucu, sanal bağımlılık gibi zararlı alışkanlıklara karşı savaş açtı. Sendika üyeleri yurt genelinde Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum isimli proje çerçevesinde genç bireyler arasında bağımlılığı en aza indirmeyi hedefliyor.

Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, liselerde sigara, alkol, uyuşturucu ve sanal bağımlılık konusunda son zamanlarda büyük artışlar görüldüğünü ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli önlemleri almada yetersiz kaldığını söyledi. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak sağlıklı bireyler yetişmesine katkı sağlayabilmek adına başlattıkları projeyle bağımlılıklara karşı mücadeleye soyunduklarını ifade eden Yılmaz, "Son araştırmalardan birisine göre, İstanbul'da lise okuyan her yüz öğrenciden 45'i sigara, 32'si alkol, 9'u uyuşturucu kullanıyor. Özellikle kolay elde edilebilen sentetik uyuşturucularla birlikte, bu ölümcül alışkanlıkların ortaokul düzeyinde de çocuklarımızı tehdit edecek düzeylerde olduğu biliniyor. Televizyonlarda, gazetelerde, evlatlarını uyuşturucuya kurban veren ailelerin çırpınışlarını son dönemde daha fazla duyar olduk. Bütün bunların ötesinde, internetin artık hayatın her alanına girmesiyle, sanal bağımlılık da sosyolojik bir gerçek olmanın ötesinde, tıp literatürüne de girmiştir.” dedi.

Aile yapısındaki bozulmalar, sosyal dejenerasyon gibi etkenlerin de üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu ifade eden Yılmaz, “İlk aşamada toplumda bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak istiyoruz. 2017 yılı sonuna kadar sürdüreceğimiz proje kapsamında, risk grubundaki öğrenci ve ailelerine yönelik her altı ayda en az 20 faaliyet yapılacak. Projemize çeşitli meslek gruplarından uzmanlar çağırılarak zararlı alışkanlıklarla ilgili olarak öğretmen, öğrenci ve velilerimize yönelik olarak seminer, panel ve sosyal aktivitelerle risk grubundaki öğrenci ve ailelerini eğitime teşvik ederek topluma yararlı insanlar olarak yetişmelerine katkı sağlanacaktır." şeklinde konuştu.