Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Şeker, Erzincan’da sendika üyeleriyle bir araya geldi. Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçe, sadece eleştiren değil, eleştirmenin yanında çözüm önerileri sunan bir sendika anlayışı ile faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Kavakyolu beldesi Bahçesaray Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa Aktif-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Seyit Tezcan, İl Temsilcisi Recep Bali ve sendika üyeleri katıldı.

Yemekli program Aktif Eğitimciler Sendikasının tanıtım filminin izlettirilmesiyle başladı. Konuşmasında; sadece eleştiren değil, eleştirmenin yanında çözüm önerileri sunan bir sendika anlayışı çalıştıklarına dikkat çeken Aktif-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Osman Bahçe açıklamasında; milletin aydınlık yarınlarını inşa sürecinde, milletin iyiliğini düşünen, hak ve hakikat yolunda giden, kitapta yazana hürmet eden herkesle her güzel projede birlikte yer almak ümidiyle yola çıktıklarını ifade ederek, “Sendikamız hakkın ve haklının sesi olmak üzere kurulmuş ve bütün faaliyetlerini bu çerçevede devam ettirmektedir. Eğitimin yüzlerce sorunu mevcut olmakla birlikte çözüm için başlangıç noktası öğretmen açığının kapatılması ve öğretmenlerin mesleklerinin gerektirdiği standartları haiz özlük haklarına kavuşturulmasıdır. Halen yurt genelinde görev verilen on binlerce ücretli öğretmen öğretmenlik yapma yeterliliklerine sahipse atamaları yapılmalı, değilse öğretmen olarak görev yapmaları engellenmelidir. Bu sorunları çözümü noktasında çalışmalar yapıyoruz ve önerilerimizde mevcuttur.” şeklinde konuştu.