Aktif Eğitim Sendikası (AKTİFSEN) son atama ile Şanlıurfa’ya atanan bin 800 öğretmeni karşıladı. 50 kişilik gönüllü üyesi ile öğretmenleri karşılayan sendika, hediyelerle karşıladıkları çiçeği burnundaki öğretmenlere birçok konuda yardımcı oldu.

AKTİFSEN Şanlıurfa il teşkilatı son atama ile Şanlıurfa’ya atanan bin 800 öğretmeni karşıladı. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bekleyen 50 kişilik sendika üyesi gurup, yeni öğretmenlere rehberlik yaptı. Şube Başkanı Osman Çakmak, “Sabah saat 06.30’dan itibaren ilimize gelen bin 800 öğretmenimizi Milli Eğitim Müdürlükleri önünde görevli güler yüzlü arkadaşlarımızla karşıladık. Ayrıca atanan öğretmenlerimize göreve başlarken ihtiyaç duyacakları kalem ve içinde il haritasının bulunduğu dosya hediye ettik.” dedi.

“Umarım atanan öğretmenlerimizle şehrimizin eğitim öğretimdeki sıkıntısı biraz hafiflemiş olur." diyen Çakmak, Şanlıurfa’daki öğretmen sirkülasyonuna dikkat çekti. Sirkülasyonun önemli nedenlerinin başında kira ücretleri geldiğini dile getiren Çakmak, “Şehrimizde olağanüstü bir öğretmen sirkülasyonu olmaktadır. Bu sirkülasyon Eğitim-Öğretimi olumsuz etkilemektedir. Gelen öğretmenlerimiz özellikle kira ücretlerinin yüksek olması nedeniyle şehrimizde uzun süre kalmak istemiyorlar. Biz de yeni gelen misafirlerimize en azından Urfa misafirperverliğini göstermek istedik. Atanan öğretmenlerimizden çok güzel, çok anlamlı dönütler aldık.” şeklinde konuştu.

Yeni atanan öğretmenlere başarılar dileyen Çakmak, sendikanın yeni atanan öğretmenler için rehberlik yaptığını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Burada bulunan yönetim kurulu ve gönüllü üyelerimiz atanan öğretmenlerimize yardımcı oldular. Kimi okulunun adresini, kimi maliyenin adresini sordu, kimi gerekli evrakları sordu. Hepsine de yardımcı olmaya çalıştık. Artık gelenekselleştirdiğimiz öğretmen karşılama etkinliğinde görev alan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni atanan öğretmenlerimize görevlerinde başarılar diliyorum.”