Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediye tarafından 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi. Tören sonunda davetlilere üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Gazi Alemdar Müze gemisi yanında gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli askeri personel üç el saygı ateşinde bulundu. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Murat Kara, Çanakkale Zaferi'nin düşmana bayrak ve vatan sevgisinin ne olduğunu anlatan büyük bir destan olduğunu söyledi.

Kara, “Güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici rol oynadığı yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakârlığının doruk noktasına ulaştığı bir mücadeledir. Çanakkale, Türk milletinin düşmana vatan ve bayrak sevgisinin ne demek olduğunu vatan sevgisi etrafında nasıl birleşildiğini gösterdiği büyük bir olaydır.” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise konuşmasında, “Vatan diyeti çok ağır ödenmiş bir toprağımızdır. 2-3 gündür programlarımızda bunu seyrediyor ve hem gurur hem de üzüntüyle hem de acı ile şehitlerimizi anıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ünlü ressam Hikmet Çetinkaya'nın canlı performansı sırasında Turkuaz Sanat Topluluğu tarafından Çanakkale türküleri seslendirildi. Plaket töreninin ardından ise konuklara üzüm hoşafı ikram edildi. Programa Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.