Almanya’da 20 Mart Güneş tutulması en net şekilde ülkenin güneyinde izlenebilecek. Bugün meydana gelmesi beklenen Güneş tutulması öncesi, ülke genelinde Güneş tutulmasının izlenebilmesi için üretilmiş özel gözlükler ise yok satıyor. Uzmanlar Güneş tutulmasının çıplak gözle izlenmesinin zararlı olduğu uyarısında bulundu. Almanya’da ve diğer Avrupa ülkelerinde Güneş tutulması yarın 09.40-11.40 saatleri arasında meydana gelecek. Ülkede havanın ise bulutlu olması bekleniyor.

Alman Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada, Güneş tutulması Almanya’da en net biçimde Baden Württemberg ve Bayern eyaletlerinden gözlenebilecek. Ancak Baden Württemberg’in güney kesimlerinde öğleden sonra hava durumunun parçalı bulutlu olması beklendiği, bu neden bu bölgede Güneş tutulmasının izlenmesinin beklendiği ölçüde net olamayabileceği yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Yarın uzun yıllar sonra ilk kez tam Güneş tutulması yaşanacak ve ardından da dolunayın yerküreye oldukça yaklaştığı ‘Süper Ay’ denilen olay gerçekleşecek.

Kuzey Yarımküre’de 20 Mart'ta aynı zamanda baharın başlangıcı kabul edilen ekinoks da başlıyor. Güneş tutulması, Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay’ın Güneş’i kısmen ya da tümüyle örtmesidir.