"Güçlü Okul - Almanya’nın yüksek öğrenime götüren en iyi okulları" adlı yarışma başladı. Almanya’nın en büyük okul yarışması olarak bilinen büyük projede bazı eyaletler birincilerini seçerek ödüllerini verdi.

Berlin, Hamburg ve Saksonya eyaletlerinde federal düzeyde yarışacak okullar belli oldu. Diğer eyaletlerdeki ödül sahibi okullar ise mart ayının sonuna kadar belli olacak. Hertie Vakfı, Federal İş Ajansı, Alman İşverenler Federasyonu ve Deutsche Bank Vakfı tarafından düzenlenen yarışma daha sonra nisan ayıyla birlikte federal düzeyde gerçekleşecek.

İki yılda bir gerçekleşen bu yarışmaya katılan okullar içinde öğrencilerine belirgin bir şekilde sahip çıkan ve onları mesleki olgunluğa ulaştıranlar seçilecek. Daha sonra seçilen bütün okullar dört yıllığına bir network'e alınacak. Böylece 16 eyaletten 200 başarılı okulun birbiriyle irtibat sağlaması ve birbirlerinden öğrenmesi sağlanacak. Amaç, okulların ileri eğitimden organizasyon ve ders gelişimine kadar birçok merkezi konuda tecrübe edinmesi ve kendi gelişimlerini kendilerinin sağlaması.

Berlin’de yapılan yarışmada, Wolfgang-Borchert-Schule (IntegrierteSekundarschule Wolfgang-Borchert-Schule), Biesalski-Schule (Förderschule) ve Montessori-Gemeinschaftsschule (Sekundarschule) dereceye girdi. Okul yönetimleri, öğretmen ve öğrenciler ödüllerinin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres’in elinden aldı. Yarışmada birinci gelen okula 5 bin, ikinciye 3 bin 500 ve üçüncüye 2 bin Euro ödül verildi. İki gün sonra ise Saksonya’da eyalet elemeleri gerçekleşti. Burada da Eppendorf’taki Heiner-Müller-Oberschule, Falkenstein/Vogtland’daki Wilhelm-Adolph-von-Trützschler-Oberschule ve Oelsnitz’deki Turley-Oberschule ödüllerini Kültür Bakanı Brundhild Kurth’un elinden aldı.

Hamburg’da da üç okul ‘güçlü’ ilan edildi. Erich-Kästner-Schule, Stadteilschule Am Heidberg, Stadtteilschule Poppenbüttel 29 Ocak’ta Okul Bakanı Ties Rabe’den ödüllerini alacak. 1999 yılında ‘Hauptschule Ödülü’ olarak verilmeye başlanan ‘Starke Schule’ yarışmasına bu yıl 649 okul katıldı.