Bu yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında 42.si 'Göksu Yılı' olarak düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinliklerine katılmak üzere ilçeye gelen Almanya-Bergkamen ve Beyaz Rusya’nın Orsha kardeş şehir heyetleri, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u makamında ziyaret etti.

İlk olarak Belediye Başkanlık makamında Almanya’nın-Bergkamen kardeş şehir Belediye Başkanı Roland Schaefer ve heyetini ağırlayan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, daha sonra Beyaz Rusya’dan gelen kardeş şehrin Orsha Belediye Başkanı Nikolay Viktoroviç Lisovskiy ve heyetini ağırladı. Başkan Turgut, dünya kardeşliğinin sınır tanımadığını belirterek, Silifke Kültür Haftası Festivali'ne renk kattıkları için Orsha ve Bergkamen kardeş şehir heyetlerine teşekkür etti. Bir arada bulunmanın, kardeşlik için en önemli değer olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Kardeş şehir heyetlerimizi ağırlamaktan onur duyduk. Bizleri kırmayarak Kültür Haftası etkinliklerimize katıldılar ve kültür kaynaşmasına katkıda bulundular. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayıp, ülkelerine de mutlu bir şekilde uğurlayacağız. Yabancı konuklarımız festivale renk kattığı gibi bizlerde onlar gibi farklı kültürleri tanıma imkânı bulduk. Dünya kardeşliğini, dostluğunu gördük. İnşallah kısmet olursa bizlerde Silifke olarak sizleri ziyaret ederiz." dedi.

Türkiye ve Silifke'de olmaktan büyük keyif aldıklarını anlatan kardeş şehir belediye başkanları, ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a armağan ettiler. Başkan Turgut, kardeş şehir başkanlarına ve beraberindeki heyete, ilçeye özgü tarihi ve kültürel değerlerimizi anlatan kitapçıklar ile festival plaketi ve çiçek takdim etti.