Çağımızda tüm dünyada en yaygın halk sağlığı problemlerinden birisi haline gelen obezite ile mücadelede uygulanan yeni tedavi yöntemleri başarılı sonuçlar veriyor. Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi’ndeki uygulamalarla da yurt içinden olduğu gibi, yurt dışından hastalara da şifa dağıtıyor.

Almanya’nın Stuttgart-Aalen şehrinde yaşamakta olan obezite hastaları Aslı Sümer (38) ile Suzan Kalay da yaşadıkları ülke yerine, Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tedavi oldu. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal’ın uyguladığı tüp mide ameliyatları, sağlık sorunları yaşamlarını tehdit edici düzeye gelen 1.67 cm boyunda 134 kilodaki Aslı Sümer ve 1.63 cm boy 111 kilodaki Suzan Kalay’ı sağlıklarına kavuşturdu.

Şifa bulmak için dünya da tıp alanında en ileri ülkelerden birisi olarak kabul edilen Almanya yerine neden Adana’yı tercih ettiklerini açıklayan Suzan Kalay, “Öncelikle arkadaşımın yakınının burada başarılı biçimde ameliyat olması ve sağlığına kavuşması bize güven verdi. Yaptığımız araştırmalar da bu güveni iyice pekiştirince hiçbir tereddüt duymadan Almanya’dan kalkıp buraya geldik. Kendimizi Türk hekimlerine emanet etmeyi daha uygun gördük. İyi ki böyle bir tercih yapmışız. Sonuçtan çok memnunuz. Allah doktorumuzdan razı olsun.” dedi.

Bir diğer obezite hastası olan Aslı Sümer, yıllardır çabalarımıza rağmen yeterli ve sağlıklı kilo vermemiz mümkün olmadı. Doktorlarımızın önerisi ile ameliyatlarımızı sorunsuz biçimde gerçekleştirdik. Artık yaşama bakışımız değişti. Yeniden dünyaya doğmuş gibi olduk. “ diye konuştu.

Ameliyatları gerçekleştiren Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal ise çok başarılı geçen operasyonlar sonrası hastaların bir iki gün içinde taburcu edileceğini söyledi. Her iki hastanın da bir hafta sonra Almanya’ya dönebileceklerini kaydeden Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, “Hastalarımızı sağlıklarına kavuşturduğumuz için en az onlar kadar mutluyum.” dedi. Tüp mide ameliyatlarının bu tip obetizelerin tedavisinde en etkili ve en güvenli yöntemlerden biri olarak kabul edildiğini kaydeden Prof. Dr. Nursal, operasyon hakkında da bilgi verdi.

MİDE KÜÇÜK BİR TÜP HALİNE GETİRİLİYOR.
Ameliyat sırasında mideyi; çapı başparmaktan biraz daha büyük olan küçük bir tüp haline getirdiklerini belirten Prof. Dr. Nursal, “Böylece kişi yemek yediğinde hemen tokluk hissi oluşuyor. Başka gıda alma isteği hissetmiyor. Ameliyatta midenin yüzde 85’i alındığı için beyne giden uyarılar da ortadan kalkmış oluyor. Başarı şansı çok yüksek olan bu ameliyatı daha çok belli bir bilinç seviyesinde olduğunu tespit ettiğimiz hastalara yapmayı tercih ediyoruz.” diye konuştu.