Almanya’nın en genç üniversite öğrencisi 14 yaşındaki Conrad Lempert olacak. Abitur diplomasını alan Potsdamlı Lempert, ekim ayında Hasso Plattner Ensitüsü’nde (HPI) Bilgisayar Bilimleri bölümünde okuyacak. Lempert'in en büyük hayali ise kendisi gibi düşünen gençlerle bir olup, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir şirket kurmak.
Lempert, Gymnasium’u Brandenburg’daki Helmholtz-Gymnasium’da tamamlamış. Abitur ortalaması ise 1,2. Lempert’in çok genç yaşta üniversiteye başlaması bir tesadüf değil. Azimli öğrenci son iki yıl HPI Öğrenci Koleji’nde yer almış ve geçen yıl Brandenburg’daki Bilgisayar Bilimleri yarışmasında da eyalet birincisi, bu yıl ise eyalet ikincisi olmuş. Lempert’in babasının da bir bilgisayarcı olması bu bölümü seçmesinde etkili olmuş.
Lempert beş yaşından beri okullu. İlkokulda iki sınıf birden atlamış. Gymnasium’da ise bir yıl atlayarak toplam üç yıl ileriden gitmiş.

Lempert’in Bilgisayar Bilimleri okuyacak olmasından HPI yönetimi de memnun. SAP’ın kurucusu olan ve yazılım milyarderleri arasında yer alan Hasso Plattner’in adını taşıyan okula bu yıl 480 öğrenci kaydolmuş. Potsdam Üniveristesi’ne bağlı olarak eğitim veren HPI’ye başvuranların yüzde 14’ü oldukça genç yaşta. İçlerinde 16 yaşında olanlar olduğu gibi çoğunluğu 17 yaşında olanlar oluşturuyor.